Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldkampioen De Smet wint duatlon Kortrijk, Elke Timperman debuteert met winst
Thibaut De Smet als winnaar tussen Guust De Smul en Nicolas De Smet in Kortrijk (foto: Ann Denayer)
Duathlon

Wereldkampioen De Smet wint duatlon Kortrijk, Elke Timperman debuteert met winst

Met de duatlon van Kortrijk stond een heuse klassieker zondagvoormiddag op het programma. In een nieuwe manche voor Lotto Duatlon Series was het geen verrassing dat Thibaut De Smet met de overwinning aan de haal ging. Een grotere verrassing was de zege van Elke Timperman die bij haar eerste duatlon meteen van de overwinning mocht proeven.

De Smul in de sandwich bij broers De Smet

Een duatlon op eigen bodem dezer dagen blijkt veelal een duel tussen Thibaut De Smet en Guust De Smul op te leveren en dat was in Kortrijk niet anders. De enige man die zijn wagonnetje in de eerste run kon aanhaken bij het tweetal was jongere broer Nicolas De Smet. Ook Dylan Voet leek knap stand te houden maar halverwege de eerste run moest hij de rol vooraan lossen.

Met z’n drieën sprongen ze op fiets voor de zware fietslussen rondom Kortrijk. In de eerste ronde ontbond Thibaut De Smet meteen zijn duivels en begon met een mooie voorsprong aan de tweede fietsronde. Guust De Smul moest alleen in de achtervolging want Nicolas De Smet was ondertussen op een grotere afstand achteruit geslagen.

De wereldkampioen duatlon bij de beloften begon als leider aan de laatste loopronde. Guust De Smul bleef Thibaut onder druk zetten maar strandde uiteindelijk toch nog op een kleine minuut van de verdiende winnaar. Nicolas De Smet was een lachende derde. Opvallend: beide broers waren vorige week nog actief op het WK multisport in Targu Mures.

Droomdebuut voor Elke Timperman

Bij de dames ging de zege verrassend naar Elke Timperman. Elke proefde in Kortrijk voor het eerst van de duatlonsport en deed dat met verve. Enkel in de eerste run wist ze was het was om niet als leidster in een duatlonwedstrijd te zitten. Camille Watteyne stormde als eerste dame de wisselzone binnen en deed dat misschien net iets te hard. Met een kleine knieval ging ze over de mat maar gelukkig kon ze alsnog haar wedstrijd probleemloos verderzetten.

Vanaf het fietsonderdeel nam Elke Timperman de leiding over en die koppositie zou ze niet meer afstaan tot aan de aankomst. Camille Watteyne mocht als tweede mee op het podium en Haike Hedebouw vervolledigde de top drie.

Uitslag Duatlon Kortrijk 2022