Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleten Nick Thijs en Britt Heirman veroveren opnieuw het Park van Brasschaat
Het volledige podium in Brasschaat met centraal winnaars Britt Heirman en Nick Thijs (foto: 3athlon.be/Arno Meeusen)
Nieuws

Triatleten Nick Thijs en Britt Heirman veroveren opnieuw het Park van Brasschaat

Het was Noorderkempen boven afgelopen zondag in de Park Triatlon van Brasschaat. Zowel bij de mannen als de vrouwen moest de winnaar geen vijf kilometer rijden van thuis naar de start. Bij de vrouwen kregen we een spannende tweestrijd. Het was net zoals vorig jaar Britt Heirman uit ’s Gravenwezel die op de tartan van het Louis De Winterstadion de handen in de lucht mocht steken. De heren vlogen met z’n drieën de tweede wisselzone in. Net zoals bij de dames kregen we met Kapellenaar Nick Thijs dezelfde winnaar als vorig jaar.

Heirman tegen Van Riel

Sara Vanleynseele en Britt Heirman zetten een sterke vierde en vijfde zwemtijd overall neer in het water van de E10-plas. Noor Van Riel volgde op een vijftiental seconden. Op de fiets reed Van Riel het gaatje op de kopgroep van twee direct dicht. Ze verhoogde vooraan direct het tempo waardoor Vanleynseele een gaatje moest laten. De Antwerpse werd uiteindelijk vijfde.
De twee ex-ploegmaats vonden elkaar perfect en kwamen met een voorsprong van drie minuten op de eerste achtervolgsters de tweede wisselzone in het Park van Brasschaat binnen.

Britt Heirman twijfelde geen seconde en zette Van Riel direct op een paar meter. Ondanks dat de Atriac’se goed stand hield kwam was de vogel gaan vliegen. Britt Heirman liep voor het tweede jaar op rij voor de ogen van vrienden en familie naar de overwinning in de Park Triatlon. Noor Van Riel werd knap tweede. Thuisatlete Sarah Van Grieken kwam uit de achtergrond terug. Zij mocht voor de organiserende club BrTC mee het podium op. Elke Naets werd vierde en Christel Verbesselt vijfde.

Driestrijd tussen Thijs, Krug en Dircken

Alexis Krug kwam als eerste uit het water in de schaduw van de brug van de E17. Een halve minuut later volgden Lander Dircken en Nick Thijs. Nog een kleine minuut verder kregen we een groepje van vijf met enkele outsiders. Door een mindere wissel moesten Jens Van Looveren en verassing Ian de Loecker een gaatje laten op Rob Carmans, Marc Geerts en Stef Coninx. Ze kregen het niet meer dicht en de drie waren weg.

Terug vooraan reden Dircken en Thijs het gaatje op Krug al in de eerste ronde dicht en zo waren ze ook daar met z’n drieën. De streekgenoten verstonden elkaar en sprokkelden een voorsprong van drieënhalve minuut bijeen. Het lopen zou beslissend worden. Brasschatenaar Lander Dircken zag zijn twee ex-ploegmaten direct een voorsprong pakken. Hij besloot zijn eigen tempo te kiezen om de derde plaats veilig te stellen. Tot halverwege gunden Nick Thijs en Alexis Krug elkaar geen meter, al was het Thijs die het meeste kopwerk leek te doen. Met nog vijf kilometer te gaan zette hij dan ook een versnelling in. Krug kreeg een kleine kramp in de hamstring en moest de Kapellenaar laten gaan.

Nick Thijs bewees zijn goede vorm en liep voor de eerste keer dit seizoen en voor de tweede keer op rij in Brasschaat naar de overwinning. 17 seconden later volgde Alexis Krug op een tweede plaats. Lander Dircken hield een oprukkende Rob Carmans af en werd op eigen bodem derde. Carmans werd vierde. 3MD’er Marc Geerts werd vijfde en een alweer sterk lopende Jonas Mertens zesde.

Tom Van Cappellen wint sprinttriatlon

In de sprinttriatlon kwam topfavoriet Tom Van Capellen als eerste uit het water. In zijn spoor volgde een sterke Pieter Meyvis. De SPTC’er had na de wissel een kleine achterstand van vijf seconden en kreeg dit niet meer dicht. Hardrijder Van Capellen mocht zo doende solo beginnen aan de afsluitende loopproef. Hij liep als eerste over de finishlijn en tankt zo vertrouwen met het oog op het BK kwart van volgende week. Lukas Maes en Matteo De Ridder mochten samen met de SP&O’er op het podium met een respectievelijke tweede en derde plaats.

Bij de vrouwen kwam de Nederlandse Elena Ecker uit de achtergrond terug en pakte zo de overwinning. Zij werd op het podium geflankeerd door Jorien Brion en Magali Mestdagh.

Uitslag Kwarttriatlon Brasschaat 2022

Uitslag Sprinttriatlon Brasschaat 2022