Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Topcoach Tim Moriau is nieuwe technisch directeur topsport bij Triatlon Vlaanderen
Triatlon Vlaanderen verwelkomt Tim Moriau als nieuwe technisch directeur topsport (foto: 3VL RR)
Nieuws

Topcoach Tim Moriau is nieuwe technisch directeur topsport bij Triatlon Vlaanderen

Triatlon Vlaanderen komt dinsdagmiddag met verrassend nieuws: Tim Moriau, nog tot en met augustus topsportmanager bij de Gymfed, wordt vanaf september de nieuwe technisch directeur topsport bij Triatlon Vlaanderen, de Vlaamse triatlon- en duatlonfederatie. Moriau, ook bekend als trainer van een aantal topatleten bij het Runners’ Lab Athletics Team, trainde al een aantal triatleten, waarbij onder andere Arnaud Mengal. Tim Moriau wordt bij Triatlon Vlaanderen de opvolger van Reinout Van Schuylenbergh, die onlangs in navolging van bondscoach Nick Baelus ontslag nam bij 3VL.

Tim Moriau zorgde anderhalf jaar geleden voor een verrassing door topsportmanager te worden bij de Gymfed, op een moment dat de turnsport in België om verschillende redenen in de spotlights kwam. Al die tijd bleef Tim nog betrokken bij zijn atletiekteam en ook de triatlonsport bleef hij volgen. Binnen Triatlon Vlaanderen zal hij de bakens moeten uitzetten richting Parijs 2024 en Los Angeles 2028, vooral ook voor de opvolging van onze huidige generatie Belgian Hammers op langere termijn.

“Opvallend veel sterke profielen”

3VL-voorzitter Michaël Schouwaerts is blij met de komst van Tim. “We zijn zeer tevreden dat we op zo’n korte termijn een sterke, nieuwe technisch directeur topsport hebben gevonden met Tim,” vertelt Michaël. “We hebben tijdens de wervingsprocedure overigens opvallend veel sterke profielen gezien, ook een aantal internationale kandidaten, maar na een assessment kwam Tim Moriau als beste kandidaat uit de bus. Het bewijst dat de triatlonsport in ons land echt wel serieus wordt genomen. En we zijn ook de Gymfed en Sport Vlaanderen dankbaar dat we tot een snelle transitie komen en dat Tim al in september aan de slag kan. Het is duidelijk dat bij ons alle neuzen in dezelfde richting staan.”

“Ik ben ook blij dat er nu een nieuwe technisch directeur topsport is, waardoor het proces om een nieuwe bondscoach aan te stellen in een stroomversnelling komt. Wij vinden het belangrijk dat de topsportdirecteur mee kan beslissen wie er bondscoach wordt. Uiteindelijk vormen die twee profielen een belangrijke tandem. De persoonlijke chemie en samenwerking tussen technisch directeur en bondscoach vinden wij een belangrijke,” aldus Michaël.

Tim Moriau blijft nog tot eind augustus aan het werk bij de Gymfed, vanaf september gaat hij aan de slag bij Triatlon Vlaanderen.