Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Cadex brengt nog dit jaar triatlonfiets van Blummenfelt in productie, maar begin vooral maar te sparen…
Een opvallende voorvork en geen top tube: de fiets van Kristian Blummenfelt gaat nu ook in productie (foto: Cadex RR)
Extra

Cadex brengt nog dit jaar triatlonfiets van Blummenfelt in productie, maar begin vooral maar te sparen…

De veelbesproken Cadex triatlonfiets waarmee Kristian Blummenfelt en zijn pacers onlangs succesvol onder de grens van 7 uur doken tijdens het Sub7 project op de Lausitz Ring in Duitsland kan nu ook de jouwe worden. Cadex kondigt deze week aan dat de triatlonfiets in pre-order gaat en dat de eerste leveringen in oktober 2022 worden verwacht, niet toevallig de periode van het WK Ironman in Hawaii. Wie graag zo’n opvallende Cadex beambike met dubbele voorvork in huis wil halen, begint beter alvast flink wat spaarcentjes opzij te zetten. En dat voor een fiets die niet eens UCI-goedgekeurd wordt.

In de aanloop naar het Sub7 project leidde de onthulling van de Cadex triatlonfiets van Kristian Blummenfelt al tot felle reacties. Het was alweer geleden van de lancering van de Cervelo P5X in 2016 dat een nieuwe triatlonfiets tot zo’n verdeelde reacties leidde in de triatlon-community, al was er nu wel duidelijkheid een meerderheid die niet echt warm werden van Big Blu’s Bike. Zonder top-tube doet de Cadex onvermijdelijk denken aan de Monocoque fietsen van de jaren negentig zoals de Lotus Sport 110. Maar hij valt ook op door zijn compacte zithouding en stijve hellingsgraad van de zadelpen. Zijn meest aparte feature is de breed geplaatste dubbele voorvork die doorloopt tot aan de cockpit, die in Blummenfelt’s geval ook nog eens gepaard gaat met hoog gemonteerde handle bars.

Cadex geeft ondertussen voor het eerst ook wat extra details vrij. Zo bevat de down tube een reservoir van 600 tot 1000 ml voor water of sportdrank, afhankelijk van de grootte van het frame. En er zit een uitneembare bento box in waarin tot 10 gelletjes passen bij het grootste frame. Achteraan zit ook nog een compartiment om je fietsmateriaal in te stoppen.

6.999 euro voor het frameset

Het frame van de Cadex Tri Bike in de Aurora kleurstelling (foto: 3athlon.be)
Het frame van de Cadex Tri Bike in de Aurora kleurstelling (foto: 3athlon.be)

De Cadex triatlonfiets is vanaf nu in pre-order te bestellen en Cadex belooft dat de eerste leveringen al in oktober 2022 zouden gebeuren, wat snel is in de huidige fietsenmarkt. Cadex richt zich overigens volledig op de triatlonmarkt, want de triatlonfiets van Blummenfelt is allesbehalve conform de UCI-normen en zal vooreerst nog niet in het wielerpeloton opduiken. Je kan de Cadex als frameset (met een totaalgewicht van 4,577 kg) bestellen, voor de mooie prijs van € 6.999,- maar als je je helemaal als Blummenfelt wil voelen, moet je nog minstens € € 1.699 neertellen voor het 4-spaaks voorwiel en € 3.999,- voor het volle achterwiel, die overigens ook apart in productie gaan. En dan hebben we het nog niet gehad over de SRAM 12-Speed Red eTap groep. Je kan dus best op tijd beginnen sparen…

Meer informatie vind je op de website van Cadex.