Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wahoo ELEMNT Bolt V2, een plezier op de weg (of ernaast…)
Foto's Just Jean Media
Extra

Wahoo ELEMNT Bolt V2, een plezier op de weg (of ernaast…)

Een jaar geleden bracht Wahoo de opvolger van de populaire ELEMNT BOLT op de markt. Met de tweede versie kreeg de Wahoo ROAM GPS nu een kleinere broer, ook met kleurenscherm uitgerust. Voor deze review gingen we maar al te graag offroad om deze BOLT V2 uitvoerig te testen en te vergelijken met de eerste versie.

Kleine ROAM of nieuwe BOLT?

Belangrijkste nieuwigheid is uiteraard het kleurenscherm dat nu ook op het kleinste GPS model van Wahoo terug te vinden is. Met de ROAM had WAHOO uiteraard al een eerste GPS met kleurenscherm op de markt maar nu mocht ook de kleinere variant genieten van het 64-delige kleurenspectrum. Maar is deze BOLT V2 nu een vernieuwde versie van de BOLT V1 of een kleinere variant van de ROAM?

Hoge contrast zorgt dat BOLT V2 duidelijk leesbaar blijft bij fel daglicht.

Het antwoord is simpel: zoals de eerste BOLT de kleine versie was van de ELEMNT is deze tweede versie van de BOLT de kleine variant van de ROAM. Het nam naast het kleurenscherm dezelfde nieuwigheden en verbeteringen mee en dat in een subtieler zodus ook kleiner exemplaar. Te klein? Volgens sommigen wel, maar wij hadden alvast helemaal geen last om te navigeren met deze V2. Zeker het hoge contrast zorgt ervoor dat we elk moment van de dag perfect ons scherm konden aflezen en 2,2 inch mag er ook wel zijn. Naar onze mening staat deze BOLT mooier op je racemachine dan de meer bombastische ROAM.

Kleurenscherm

Het kleurenscherm is sowieso meer dan een pluspunt, dezer dagen mag je het eerder een must noemen. Niet alleen in de navigatie spelen kleuren een belangrijke rol maar ook op het ‘infoscherm’ met de waardes kan je ervoor kiezen om hartslagzones of wattagecijfers in kleurzones te laten indelen zodat je in een oogopslag kan zien of je nog de goeie waardes trapt op training.

Blauwe pijlen brengen je terug op de geplande route.

Uiteraard speelt ook bij het navigeren het kleurenscherm een belangrijke rol en hier is net zoals bij de ROAM volgens ons nog wat plaats voor verbetering. Dat de blauwe kleur in het logo van Wahoo terug te vinden is, is één zaak, maar ook wordt de blauwe kleur maar al te graag toegepast op het navigatiescherm. Zowel waterwegen alsook fietspaden (gescheiden van de weg) krijgen dezelfde blauwe kleur en wanneer je even je geplande route verlaat word je terug begeleid richting de oorspronkelijke route met jawel… blauwe pijlen. Het zou top zijn moest Wahoo bij een volgende update misschien de gebruiker de kans laten dit in te stellen volgens eigen voorkeur zoals je dat eigenlijk met bijna alles in dit toestel kan doen.

Een van de belangrijkste pluspunten aan het kleurenscherm is de duidelijke weergave van het hoogteprofiel bij een ingeplande route. Wanneer je het scherm met de klimmeters op je BOLT V2 laat verschijnen, dan zie je dat een beklimming in verschillende kleurcodes wordt weergeven. Wanneer een rode zone dus op je pad komt weet je dat je maar best de benen spaart om dit stukje aan te vatten..

Hoogteprofiel duidelijk zichtbaar dankzij de kleurcodes.

Gebruiksvriendelijk zoals altijd

Maar buiten de adoratie voor de blauwe tinten hebben we het moeilijk om verbeterpunten te vinden voor deze BOLT V2. Zoals alle andere fietscomputers van Wahoo stel je deze BOLT V2 volledig in door gebruik te maken van de ELEMNT app en ook routes uploaden gebeurt in 1,2,3…

Daarnaast kan je met een geheugen van 16GB nog meer kaarten inladen in vergelijking met zijn voorganger en opladen doe je nu met een USB C kabel waardoor je batterij naar 100% brengen nog sneller gebeurt. Wanneer je batterij trouwens volledig opgeladen is kan je zeker 15 uur genieten van je fietsrit (weliswaar zonder routebegeleiding want deze functie vraagt wel wat meer van je batterij).

Wat een klein detail lijkt, is in de wintermaanden een groot verschil: de bedieningsknoppen. Bij de eerste BOLT waren deze knoppen ietwat ingewerkt en zeker bij het dragen van handschoenen verliep het scrollen door je GPS niet altijd even vlot. Wahoo heeft duidelijk ingespeeld op de vele reviews en bij de BOLT V2 zijn de knoppen veel vlotter bedienbaar.

Ons verdict

Opnieuw zijn wij helemaal overtuigd en dus fan van deze BOLT V2 . Het gebruiksgemak is en blijft het grote pluspunt van de ELEMNT familie en ook de navigatie verloopt helemaal top. We gebruikten deze BOLT V2 uitvoerig tijdens onze graveltochten in Spanje en de Ardennen en telkens kwamen we zonder problemen op onze eindbestemming terecht (zonder omweg). Voor €279 kan je bij de dealers terecht om deze BOLT V2 op jouw fiets te laten monteren.

Ga zeker eens langs dus bij onze partner À Bloc die alvast een mooie voorraad aan Wahoo artikels ter beschikking heeft.