Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lotte Minnebo en Mit Wittemans in top-15 Europe Junior Cup in Holten, Luna De Bruin wint
Luna De Bruin wint in Holten (foto: Triathlon Holten RR)
Nieuws

Lotte Minnebo en Mit Wittemans in top-15 Europe Junior Cup in Holten, Luna De Bruin wint

Veel Belgische juniores kwamen vrijdag in actie in de Europe Junior Cup sprinttriatlon in het Nederlandse Holten, één van de dichtstbijzijnde triatlons van Europe Triathlon en altijd met een sterk startveld. De Belgische jongens konden zich deze keer niet helemaal doorzetten, maar bij de meisjes finishten Lotte Minnebo en Mit Wittemans wel mooi in de top-15. De winst was voor thuisatlete Luna De Bruin, bij ons bekend als snelle loopster en lid van het Belgische Scott Running Team.

In tegenstelling tot Lotte Minnebo en Mit Wittemans was Luna De Bruin wel mee met de kopgroep van 11 triatletes. Lotte en Mit volgden, ondanks een goed zwemnummer, in een achtervolgend groepjes van zes triatletes die 50 seconden verloren op de kopgroep. Dat verschil kregen ze niet meer goedgemaakt. Lotte Minnebo werd tweede van het achtervolgende groepje met een 13de plaats. Mit Wittemans pakte de 15de plaats. Ann Sophie Geentjens finishte op de 25ste plaats.

Luna De Bruin voor eigen volk

Scott-atlete Luna De Bruin is in goeie doen. Ze werd onlangs knap vijfde op het WK triatlon voor juniores en bevestigde in Holten met een mooie zege. In de 5 km lopen hield ze exact 6 seconden over op de Francaise Appoline Foltz. Anouk Sterkers bezorgde Frankrijk ook de derde plaats.

Uitslag Europe Junior Triathlon Cup Holten meisjes 2022

Wout Ghielens beste Belg

Bij de mannen ging de winst naar de Portugees Joao Nuno Batista voor de Fransman Tom Lerno en de Spanjaard Pelayo Gonzalez. Wout Ghielens was de beste Belg. De KTT-atleet finishte op de 17de plaats op net geen twee minuten van Batista. Vlak achter Wout pakte Pep Delvaux de 18de plaats. Brecht Roelans werd 23ste, Hartwig De Smedt 26ste, Wout Van Nuffelen 28ste, Thibaut Cannaerts 31ste, Jens Smolders 36ste en Hugo Philippe 44ste.

Uitslag Europe Junior Triathlon Cup Holten jongens 2022