Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Clean sweep voor SP&O Mechelen, Jonathan Wayaffe opnieuw Belgisch kampioen kwarttriatlon
Een volledig SP&O podium op het BK in Kinrooi met Joran Driesen, kampioen Jonathan Wayaffe en Dieter Boeye (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Clean sweep voor SP&O Mechelen, Jonathan Wayaffe opnieuw Belgisch kampioen kwarttriatlon

Het Belgisch kampioenschap kwarttriatlon in het Limburgse Kinrooi gaat de gescheidenisboeken in met een ongeziene clean sweep van SP&O Mechelen die goud, zilver en brons wegkaapten, met op kop titelverdediger Jonathan Wayaffe die opnieuw Belgisch kampioen werd. In een erg tactisch kampioenschap konden Dieter Boeye en Brecht Van Vooren ontsnappen op de fiets en dat zou de wedstrijd in een definitieve plooi leggen.

Even leek het de dag te worden van Joris Basslé, Tuur Lemmens en Peter Denteneer. Zij hadden na 1500 meter zwemmen een mooie voorsprong op een groep van acht achtervolgers. De acht slaagden er in om het verschil van een halve minuut dicht te fietsen. Ondertussen stokte vooraan de samenwerking en kwam er nog een groepje terug zodat we vooraan 18 leiders kregen. Brecht Van Vooren en SP&O’er Dieter Boeye slaagden er in om weg te fietsen en bouwden een voorsprong van driekwart minuut uit. Met Boeye vooraan zaten de andere Mechelaars, die voorbeeldig afstopten in de achtervolging, in een zetel.

Op het loopparcours werd het al snel duidelijk dat Jonathan Wayaffe de snelste loopbenen had. Hij ging op en over de twee leiders en liep steeds verder uit. Achter hem werd het nog spannend met Joran Driesen die samen met Thomas Guilmot het gat naar Dieter Boeye dichtten. Guilmot zat in de sandwich en zag lijdzaam toe hoe eerst Joran Driesen aanviel en vervolgens ook Dieter Boeye afstand nam. De titel ging verdiend naar Jojo Wayaffe, maar hij mocht samen vieren met zijn ploegmaats. Joran Driesen bevestigde zijn goeie vorm met zilver, Dieter Boeye pakte het brons. Een leeggestreden Thomas Guilmot ging languit neer na de finish en werd vierde, maar pakte wel de titel bij de beloften voor een sterke Joris Basslé.

Uitslag BK kwarttriatlon Kinrooi 2022