Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jolien Vermeylen verlengt Belgische titel kwarttriatlon met sterke solo
Nieuws

Jolien Vermeylen verlengt Belgische titel kwarttriatlon met sterke solo

Jolien Vermeylen heeft zondag zichzelf opgevolgd als Belgisch kampioene kwarttriatlon door van start tot finish aan de leiding te gaan. Ze haalde het met een mooie voorsprong op Katrien Maes en Charlotte Deldaele pakte in haar laatste BK een verdiende bronzen medaille. Voor Vermeylen was het een mooie revanche voor het gemiste WK sprinttriatlon in Edmonton. “Ik had gehoopt om de titel te pakken, maar was nog wat onzeker omdat ik twee weken geleden corona had,” aldus Jolien.

Na 1500 meter kwam ze als eerste uit het water op de prachtige site aan het Bastion. Achter haar kregen we Katrien Maes en Charlotte Deldaele in de achtervolging, maar op het winderige fietsparcours slaagden ze er niet in om dichterbij Vermeylen te komen. De Atriac-atlete liep vlot uit naar een nieuwe Belgische titel in 2u03’16. Katrien Maes pakte op 1’19 het zilver. Het brons was voor Charlotte Deldaele. Severine Bouchez werd vierde voor eerste belofte Hannelore Willen, die nog net uit de greep bleef van Lotte Vandekerckhove.

Uitslag BK kwarttriatlon Kinrooi 2022