Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Spurt tussen ploeggenoten en lange solo bij de vrouwen in kwarttriatlon Kinrooi
Kersvers papa Brecht De Smedt met duim in de mond aan de finish van de Steengoed Maastriatlon (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Nieuws

Spurt tussen ploeggenoten en lange solo bij de vrouwen in kwarttriatlon Kinrooi

3PT-Solidpharma triatleet en kersvers papa Brecht De Smedt haalde het, met de duim in de mond als verwijzing naar zijn eerste kindje, in de spurt tegen ploeggenoot Alexander Wouters in de non-drafting kwarttriatlon van Kinrooi, het voorprogramma van het Belgisch kampioenschap kwarttriatlon bij de vrouwen en het BK bij de mannen. Bij de vrouwen pakte een sterke Silke Pannemans de overwinning.

Quinten Caems was met 27 seconden voorsprong de snelste in de 1.000 meter zwemmen in het Bastion. Alexander Wouters volgde als tweede en de 3PT atleet nam meteen het voortouw in het non-drafting fietsonderdeel, dat mede dankzij de stevige wind heel eerlijk verliep, met nauwelijks of geen penalties voor drafting. In de slotfase kwam Brecht De Smedt nog fel terug op Alexander Wouters. De twee ploeggenoten wisselden als eerste en tweede, met De Smedt op 39 seconden van Wouters. Nog voor halfweg liep Brecht het gat dicht en de twee bleven samen tot aan de streep om het in de spurt uit te vechten.

Brecht De Smedt nam de laatste binnenbocht als eerste en was de snelste en droeg zijn zege op aan zijn eerste kindje, waarvan zegekoningin Jonie Vanhoutte onlangs bevallen is. Alexander Wouters eindigde op twee seconden tweede. Jentel Bakker werd op 3’18 derde voor Lennert Jacobs en Kevin De Maesschalk.

Silke Pannemans soleert naar zege

Lize Tielemans kwam bij de vrouwen als eerste uit het water met een ruime voorsprong op Silke Pannemans. Lize viel in het fietsen nog flink terug en zou uiteindelijk 7de worden. Silke Pannemans stormde ondertussen stevig door tegen de wind in. Ze wisselde met bijna vijf minuten voorsprong op Senne Verbist en gaf in het lopen de leidersplaats niet meer uit handen. Silke Pannemans won de kwarttriatlon in 2u16’08 met 2’45 voorsprong op Senne Verbist. Charlotte Hiroux bleef nog net uit de greep van een oprukkende Nathalie De Beukelaer, die veruit de snelste looptijd bij de vrouwen neerzette, en werd derde.

Uitslag Steengoed Maastriatlon kwarttriatlon Kinrooi 2022