Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kim Colpaert wint Chtriman in Gravelines voor tweede jaar op rij, in recordtijd
Kim Colpaert wint de Chtriman in Gravelines voor de 2de keer op rij (foto: Chtriman/Manuela Feuillet RR)
Nieuws

Kim Colpaert wint Chtriman in Gravelines voor tweede jaar op rij, in recordtijd

De Belgische triatleet Kim Colpaert heeft voor het tweede jaar op rij de Chtriman 226 gewonnen, de volledige triatlon net over de Frans-Belgische grens. De titelverdediger ging nog sneller dan in 2021 en zette met 8u40’40 een nieuw wedstrijdrecord neer. Hij ging nog een Belgische triatleet vooraf en ook in de andere races, de 113 triatlon en de 113 duatlon deden de Belgische atleten het uitstekend.

Nieuw parcoursrecord voor Colpaert

https://www.instagram.com/p/CflriJis0p2/

Kim Colpaert deed de wedstrijd van zijn leven in Gravelines. Nadat hij als tweede uit het water kwam, rukte hij al na 5 km fietsen op naar de leidersplaats om die niet meer uit handen te geven. “Het fietsen was zwaar door de sterke wind, maar ik hield de koppositie vast en liep nog 10 minuten uit. In het lopen ging het vlot tot aan het halve marathon punt. Daarna kreeg ik het moeilijk maar de supporters hielpen me erdoor. Ik ben erg blij met de zege en het nieuwe parcoursrecord. Woorden kunnen niet beschrijven hoe ik me voel. Het is ongelofelijk om twee keer op rij te winnen,” aldus Colpaert.

Kim Colpaert haalde het in 8u40’40 voor nog een Belg. Wouter Gryp pakte een knappe tweede plaats op 9’30 van de winnaar. Nog eens 5’15 later werd de Franse triatleet Pierre Stieremans derde. Met Gunther Bernar op 5, Francois Reding op 6, Francois Fouss op 10, Leslie De Cuyper op 11, Maxim Vertonghen op 12 en Rinus Holvoet op 14 eindigden er maar liefst 8 Belgen in de top-15. Bij de vrouwen kregen we een volledig Frans podium met Celine Kowal die ruim 25 minuten voorsprong had op Emmanuelle Jacob en Rose Lecomte.

Uitslag Chtriman 226 Gravelines 2022

Sander Heemeryck net naast podium, Sophie Delguste wint 113

Op de halve triatlon, de Chtriman 113, ging de winst bij de vrouwen naar de Brusselse triatlete Sophie Delguste. Zij haalde het in 4u43’43 met meer dan 18 minuten voorsprong op Mandy Dammekens, de tweede Belgische. De derde plaats was voor de Francaise Agathe Remy. Sarah Van Grieken en Laurence De Smet werden nog 5de en 7de, Lies Maes pakte de 13de plaats.

Bij de mannen stond er geen maat op de Franse triatleet Emile Blondel. Hij haalde het in 3u50’34 en moest vervolgens 9 minuten wachten om zijn landgenoten Mathieu Bolzer en Victor Lemasson naar het podium te zien lopen. Sander Heemeryck werd de beste Belg op een mooie vierde plaats in 4u02’47. Vier minuten later kwam Tom Vaelen, vorige week nog winnaar van de Cave Triatlon in Kanne, als vijfde over de streep. Michael Gillain werd 7de, Joachim Wera knap achtste en Ruben Vandamme 12de.

Uitslag Chtriman 113 triatlon Gravelines 2022

8 Belgen in top-9 van 111 duatlon

De 111 duatlon werd helemaal een Belgisch feestje in Gravelines. Guust De Smul pakte een klinkende overwinning in 3u29’24. De Franse duatleet Raphael Leroy werd tweede op ruim vijf minuten van de Belgische topduatleet. Voor de rest bestond de top-9 verder uit Belgen, met Grim Doclo op 3, Loic Lemaitre op 4, Cedric Callewaert op 5, Yaron Verfaillie op 6, Baptiste Kestelyn op 7, Carlos Coysman op 8 en Frederic Decoster op 9. Bij de vrouwen won Elodie Hegoburu in 4u04’41. Ook zij had een gigantische voorsprong. Haar landgenotes Chloe Duquesne en Anne Benoit werden tweede en derde op respectievelijk 17 en 37 minuten. De Belgische Julie De Troostembergh werd vierde.

Uitslag Chtriman 111 duatlon Gravelines 2022