Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Koen Wauters is een triatleet: “De tijd is niet belangrijk, ik heb mij vooral geamuseerd”
Koen Wauters finisht zijn allereerste kwarttriatlon in de Steengoed Maastriatlon in Kinrooi (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Nieuws

Koen Wauters is een triatleet: “De tijd is niet belangrijk, ik heb mij vooral geamuseerd”

In het voorprogramma van het Belgisch kampioenschap kwarttriatlon kreeg de non-drafting kwarttriatlon aan het Bastion in Kinrooi een wel heel bijzondere gast, want niemand minder dan Koen Wauters vervolledigde er zijn allereerste triatlon. De zanger van Clouseau en bekend VTM-gezicht legde de 1.000 meter zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen af in 2u52’55, een best wel mooie tijd voor een debuut. “De tijd is voor mij niet belangrijk, ik heb mij vooral geamuseerd,” zei Koen achteraf, die zich voorbereidt op de 70.3 Ironman Maastricht.

Het triatlondebuut van Koen Wauters in Kinrooi (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Het triatlondebuut van Koen Wauters in Kinrooi (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)

Koen nam na het zwemmen ruim de tijd in de wisselzone, trok een extra koerstruitje over zijn trisuit en stapte gezwind op zijn BMC racefiets, ook al kozen de meeste atleten in deze non-drafting wedstrijd voor een triatlonfiets. Koen Wauters werd massaal aangemoedigd, ook tijdens de 4 ronden lopen. Straks nog beter met kortere wissels en beter materiaal? “Och, het zijn de benen die het moeten doen, het materiaal is voor mij niet zo belangrijk,” vertelde Koen achteraf. “Ook mijn tijd is voor mij niet belangrijk. Ik heb mij vooral geamuseerd. Het was geweldig om mijn allereerste triatlon hier te doen, met een hoop mensen die me aanmoedigden. Maar het leukste vond ik al die triatleten die tijdens hun wedstrijd mij onderweg aanspraken en aanmoedigingen gaven.”

70.3 Ironman Maastricht

Koen Wauters aan de microfoon bij Hans Cleemput van 3athlon.be (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Koen Wauters aan de microfoon bij Hans Cleemput van 3athlon.be (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)

Voor Koen was het de eerste keer in triatlon. Hij werd uiteindelijk 127ste en pakte de 15de plaats in de M50 categorie. “Tja, dat ik hier niet eerder aan begonnen ben? Het verstand komt met de jaren, zeker? Ik vind het alleszins een fantastische sport. Onderweg heb ik wel even gedacht of het wel een goed idee was om over een paar weken de 70.3 Ironman Maastricht mee te doen, maar we gaan ervoor.” Koen legde zijn triatlon in 2u52’55 af en deed dat met de glimlach. “Zelfs als je aan het afzien bent, kan je beter blijven lachen. Lachen helpt,” aldus Koen Wauters.

De winst in Kinrooi ging naar kersves papa Brecht De Smedt en Silke Pannemans.

Uitslag van de kwarttriatlon in Kinrooi