Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleet op podium 70.3 Ironman Sables d’Olonne en slot voor WK in St-George
Sybren Baelde probeert weg te fietsen bij de grote achtervolgende groep in de 70.3 Ironman Sables d'Olonne (foto: David Pintens)
Nieuws

Belgische triatleet op podium 70.3 Ironman Sables d’Olonne en slot voor WK in St-George

De Belgische triatleet Sybren Baelde heeft met een sterk loopnummer een mooie derde plaats behaald in de 70.3 Ironman van Sables d’Olonne en kwalificeerde zich daarmee voor het wereldkampioenschap 70.3 Ironman in St-George later dit jaar. Er was na afloop van de 70.3 Ironman in Sables d’Olonne veel te doen over het stayeren. Volgens Baelde viel het vooraan nog goed mee. “Er zat constant een motor met referee bij ons, maar ik heb zelf ook drie keer geprobeerd weg te rijden omdat het zo’n grote groep was…”

Derde worden in een 70.3 Ironman, het is en blijft een fantastische prestatie van Sybren Baelde. Hij moest enkel de Franse toppers Pierre Le Corre, in 2018 nog Europees kampioen op de olympische afstand en lid van de gouden Mixed Team Relay ploeg voor Frankrijk op het laatste WK, en Yvan Jarrige voor zich dulden. Le Corre, die er op de fiets samen met onze landgenoot Christophe De Keyser vandoor was gegaan, was duidelijk een maat te groot in het lopen. De thuisatleet won in 3u47’45. Jarrige werd tweede op 5’12. Nauwelijks 17 seconden later pakte Sybren Baelde de derde plaats.

“Achtervolgende groep was te groot”

Christophe De Keyser liep een tijd in tweede positie maar zag in de slotfase nog een paar triatleten voorbijkomen, waaronder ook Vincent Van de Walle, die naar de zevende plaats liep in 3u48’55. Christophe De Keyser werd tiende in 3u49’51. Achteraf was er nogal veel te doen over het vermeende stayeren achter de twee leiders. Dat viel volgens Sybren Baelde nog wel mee. “Ik denk dat de achtervolgende groep waar ik in zat vooral te groot was,” vertelt de donderdag jarige Sybren. “Ik dacht dat we na ongeveer 45km met 14 man waren. Arnaud Guilloux bracht op dat punt echt veel volk terug.”

“Ik probeerde een paar keer weg te geraken uit dat pak met Yvan Jarrige maar door die grote groep kwam alles telkens weer samen. Na een tijdje had ik door dat het een “loopwedstrijd” zou worden. Toch was er continu een referee aanwezig tijdens het fietsen bij onze groep. Achteraf bleek er wel een probleem bij de vrouwen race. Daar zou er een mannelijk pro de vrouwen race beïnvloed hebben tijdens het fietsen. Ik ben vooral blij een podiumplaats te kunnen bemachtigen en dat ik naar het WK in St-George kan,” aldus Sybren.

Naast de drie Belgen in de top-10 werd Louis Naeyaert 13de en Victor Alexandre 17de.