Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Covid-19 besmettingen werpen schaduw over WTCS Hamburg, vier Belgische triatleten blijven thuis
Valerie Barthelemy wordt opgevangen door Claire Michel (foto: Viviane Sloniewicz RR)
Nieuws

Covid-19 besmettingen werpen schaduw over WTCS Hamburg, vier Belgische triatleten blijven thuis

Dit weekend gaat het World Triathlon Championship Series circus verder met de altijd populaire triatlon van Hamburg, maar dat zal met minder dan de helft van de Belgian Hammers zijn, want na Montreal ging een Covid-19 besmetting rond onder veel triatleten. Het zorgt ervoor dat we een onverwacht startveld krijgen in Hamburg met een aantal favorieten die ontbreken, ook bij onder andere de Britten en de Fransen al wordt daar minder gerept over corona-besmettingen. Bij ons zijn Valerie Barthelemy, Noah Servais en Marten Van Riel getroffen door een Covid-19 besmetting. Claire Michel moet wegens een nieuwe blessure ook afhaken.

Tastten we twee weken geleden nog volledig in het duister rond het plotse forfait van de Belgian Hammers, dan bleek achteraf dat Claire Michel opnieuw een scheurtje had opgelopen in haar kuit, vlakbij de plaats waar ze tijdens de Spelen ook gekwetst geraakte. Valerie Barthelemy had een voetblessure en kon evenmin starten. En omdat Jolien Vermeylen al voor Montreal moest afhaken met een Covid-besmetting, zat er voor de Belgische Mixed Team Relay ploeg niks anders op dan forfait te geven. Uiteindelijk hielp het niet dat Jolien thuis bleef om de andere Hammers niet aan te steken, want in Montreal raakten veel triatleten besmet, niet alleen de Belgen.

Rel rond besmette triatleten in Nederland

Deze week was er in Nederland een kleine rel rond twee juniores die positief getest zouden hebben na Montreal maar toch in eigen land de European Cup triatlon in Holten wilden racen. Bij de Britten zouden een paar hoofdrolspelers zich sparen voor de Commonwealth Games, maar het valt toch op dat ze veel sterke namen missen in Hamburg en ook de Franse ploeg mist een aantal toppers. Onze Belgische atleten waren wel open over hun corona besmetting.

Marten Van Riel, Noah Servais en Valerie Barthelemy lieten via Instagram weten dat ze besmet zijn, Valerie is er ook flink ziek van. Claire Michel had het op Instagram dan weer over haar blessure. En dus is kersvers Belgisch kampioene kwarttriatlon Jolien Vermeylen in Hamburg zaterdag de enige Belgische triatlete aan de start. Bij de mannen komen Jelle Geens en Erwin Vanderplancke wel aan de start. België staat voorlopig nog wel op de startlijst van de Mixed Team Relay op zondag, met naast Jolien Vermeylen ook Hanne De Vet.

Marten: “Tijd om mijn oude zelf terug te vinden…”

https://www.instagram.com/p/CfwhdQLj5ZW/

Valerie: “Voet is okee, maar goed ziek…”

https://www.instagram.com/p/Cfte2ddNcZN/

Noah: “Zo ziet Covid krijgen er uit…”

https://www.instagram.com/p/CfuAo51sWcd/

Claire: “Extra tijd nodig om te herstellen…”

https://www.instagram.com/p/CfpHAiGriU1/