Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens pakt knappe vijfde plaats in WTCS Hamburg, Hayden Wilde wint opnieuw
Snelle wissel van Jelle Geens in T2 in de WTCS triatlon in Hamburg (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Jelle Geens pakt knappe vijfde plaats in WTCS Hamburg, Hayden Wilde wint opnieuw

De Belgische triatleet Jelle Geens is zaterdag knap vijfde geworden in de World Triathlon Championship Series triatlon in Hamburg, een sprinttriatlon met 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. Geens begon na de tweede wissel als eerste aan het lopen, maar zag onder andere winnaar Hayden Wilde, de Nieuw-Zeelandse partner van onze Hanne De Vet, er nog over komen.

Geens moest vlak na het zwemmen stevig aan de bak. Hij kwam pas als 36ste uit het water op 27 seconden van de leiders. Erwin Vanderplancke verloor 42 seconden en volgde pas als 50ste. Hij zou niet meer voorin geraken en eindigde uiteindelijk op een 45ste plaats op 3’21 van Wilde. Jelle kon dankzij een goeie wissel met zijn groepje al snel aansluiten bij de kopgroep. Hij probeerde nadien zelfs nog even zelf mee in de aanval te gaan, maar Snelle Jelle kreeg geen vrijheid.

In T2 had hij opnieuw een heel snelle wissel zodat hij aan kop van het hele pak begon te lopen. Jelle kon helaas de hoge snelheid niet aanhouden, maar liep in zijn eigen tempo naar een knappe vijfde plaats. De overwinning ging naar Hayden Wilde, de man in vorm, die nog een stevige kluif had aan de verrassende Australiër Matt Hauser. Wilde won in 53’10 met drie seconden voorsprong op Hauser. De Marokkaan Jawad Abdelmoula schreef geschiedenis door als eerste Afrikaan ooit een medaille te paken op een WTCS triatlon. Abdelmoula werd derde op 17 seconden voor Leo Bergere. Jelle Geens werd op 26 seconden vijfde.

Bij de vrouwen won Flora Duffy eerder op de dag.

Voorlopige uitslag WTCS Hamburg mannen 2022