Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dieter Comhair bevestigt met klinkende zege in eerste halve triatlon Willebroek, Katrien Verstuyft domineert
Dieter Comhair wint de halve triatlon van Willebroek (foto; 3athlon.be)
Nieuws

Dieter Comhair bevestigt met klinkende zege in eerste halve triatlon Willebroek, Katrien Verstuyft domineert

De allereerste Ironbikes halve triatlon in Willebroek, aan het Sport Vlaanderen domein in Hazewinkel, was een schot in de roos met Dieter Comhair en Katrien Verstuyft als verdiende winnaars. Voor Comhair was het de ultieme bevestiging dat hij definitief tot de Belgische top behoort op de langere afstand, al maakte zijn SP&O ploeggenoot Jonas De Wachter het hem flink moeilijk op de fiets. Katrien Verstuyft domineerde de wedstrijd bij de vrouwen.

Katrien Verstuyft met grote voorsprong

Katrien Verstuyft op het hoogste schavotje van het vrouwenpodium in Willebroek (foto: 3athlon.be)
Katrien Verstuyft op het hoogste schavotje van het vrouwenpodium in Willebroek (foto: 3athlon.be)

Voor Katrien Verstuyft was het haar eerste grote wedstrijd na een lange tijd van blessure. Ze was nog maar twee weken terug aan het lopen en stond met wat vraagtekens aan de start in Willebroek, maar ze domineerde de vrouwenrace en pakte in het fietsen al een comfortabele voorsprong. Die verdedigde ze redelijk vlot in het lopen. De Nederlandse topper Ilona Eversdijk kwam voor Verstuyft uit het water en ging even aan de leiding in het fietsen, maar al snel moest ze Verstuyft laten gaan. Het gat groeide tot meer dan zeven minuten.

In het lopen kwam het gevaar nog van achteruit met Valerie Van Hauwaert die een inhaalrace inzette. De Marmotta-triatlete ging nog op en over Eversdijk en was de beste van de rest achter een ongenaakbare Katrien Verstuyft. De 3MD-triatlete won overtuigend in 4u33’52. Op 6’10 pakte Valerie Van Hauwaert de tweede plaats. Ilona Eversdijk werd derde in 4u44’14 voor plaatselijk favoriete Karlien Claus.

Dieter Comhair pakt verdiende zege

Winst voor Dieter Comhair in Willebroek (foto; 3athlon.be)
Winst voor Dieter Comhair in Willebroek (foto; 3athlon.be)

Bij de mannen leken we op een duel tussen Jonas De Wachter en Stenn Goetstouwers af te stevenen. Zij kwamen samen met Tom Vander Hoogerstraete als eersten uit het water. De Wachter ging in de 90 km fietsen stevig in de aanval. Goetstouwers wist de schade te beperken tot een halve minuut maar de Tank van Wuustwezel verdween helaas uit de wedstrijd door zijn opzetstuurtje dat los kwam te zitten. Ondertussen bouwde De Wachter zijn voorsprong op Vander Hoogerstraete verder uit. In het tweede deel van het fietsen kwam Dieter Comhair nog op de tweede plaats postvatten. Hij streed lang samen met Joris Aerden, maar die kwam ten val en verloor daarbij veel tijd. Joris deed op karakter wel zijn wedstrijd uit en eindigde ondanks zijn gehavende rechterkant nog op de 5de plaats vlak achter Tom Steenackers.

Vooraan had al in de eerste van vier ronden lopen Comhair de leiding overgenomen van zijn ploeggenoot De Wachter. Die moest in de slotfase ook Tom Vander Hoogerstraete laten gaan. Dieter Comhair bleef een hoog tempo aanhouden. De triatleet uit Hasselt won verdiend in Willebroek in 4u06’11. Net geen vijf minuten later kwam Tom Vander Hoogerstraete als tweede binnen. Jonas De Wachter pakte voor eigen volk de derde plaats in 4u12’31. Voor Dieter Comhair was het zijn allergrootste zege in een sterk deelnemersveld. Vorig jaar won hij ook al de 111 triatlon van Bilzen en dit jaar werd hij in de Challenge Geraardsbergen nog beste age grouper, terwijl hij ook in de Challenge Samorin al tweede age grouper overall werd. Zondag bracht hij de bevestiging dat hij definitief tot de Belgische top hoort op de halve afstand.

Uitslag Ironbikes halve triatlon Willebroek 2022