Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Flora Duffy wint WTCS triatlon in Hamburg, Jolien Vermeylen 36ste
Jolien Vermeylen zit goed voorin bij T1 in de WTCS triatlon in Hamburg (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Flora Duffy wint WTCS triatlon in Hamburg, Jolien Vermeylen 36ste

Na de corona-besmettingen bij de Belgian Hammers was Jolien Vermeylen zaterdag de enige Belgische vrouw aan de start van de WTCS sprinttriatlon in Hamburg. Het zag er even goed uit voor Jolien nadat ze als 4de uit het water kwam en mee was met de kopgroep. Uiteindelijk werd ze 36ste. De winst ging zoals verwacht naar olympisch kampioene en topfavoriete Flora Duffy.

Na de 750 meter zwemmen kwam Jolien Vermeylen als vierde uit het water en na een goeie wissel vond ze meteen aansluiting bij een kopgroepje van 18 triatletes, met onder andere topfavoriete Flora Duffy. Helaas moest Jolien Vermeylen na de val van Van Der Kaay de groep laten gaan en kwam ze in de grote achtervolgende groep terecht. Ze zou uiteindelijk nog naar de 36ste plaats lopen, op twee minuten van winnares Flora Duffy.

Duffy moest in het lopen in Hamburg tot het uiterste gaan, met een opzittende Beth Potter. Uiteindelijk bleek de olympische kampioene de snelste. De triatlete uit Bermuda won de sprinttriatlon in Hamburg in 58’37 met zeven seconden voorsprong op Potter. De Duitse Lisa Tertsch pakte op 17 seconden de derde plaats.

Om 15u35 gaan de heren van start, met Jelle Geens en Erwin Vanderplancke. De race is te volgen op triathlonlive.tv.

Voorlopige uitslag WTCS Hamburg vrouwen 2022