Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3MD Dendermonde wint clubcompetitie Ironman Vitoria, Toon Veldeman derde age grouper
3MD viert feest op het podium in de Ironman Vitoria met centraal onderaan Toon Veldeman (foto: 3MD RR)
Nieuws

3MD Dendermonde wint clubcompetitie Ironman Vitoria, Toon Veldeman derde age grouper

De Ironman Vitoria-Gasteiz, in het Spaanse Baskenland, is bij de age groupers een Belgisch feestje geworden, met de Dendermondse triatlonclub 3MD als winnaars van de clubcompetitie en kopman Toon Veldeman die voorbij prof Cam Wurf stormde en naar de derde plaats bij de age groupers liep. De Spaanse Ironman was een wedstrijd waarbij alleen bij de mannen profs mochten starten. Het werd een duel tussen twee wielrenners, met Nick Kastelein als winnaar.

We kregen een supersnelle wedstrijd in Vitoria-Gasteiz met de top-3 die allemaal onder de 8 uur doken. Cam Wurf had na de 180 km een stevige voorsprong opgebouwd van meer dan 9 minuten op de concurrentie, maar in het tweede deel van de marathon slonk die voorsprong als sneeuw voor de zon. Uiteindelijk kregen we een duel tussen twee wielrenners, met de Australiër Nick Kastelein die pas na 38 km lopen het gat van 13 minuten had dichtgekregen en op en over Ineos-Grenadiers renner Cam Wurf ging.

Nick Kastelein, in een vorig leven ook wielerprof, pakte de overwinning in 7u52’50. Cam Wurf werd op 38 seconden tweede. Het brons ging naar de Duitser Dominik Sowieja die ook onder de acht uur bleef. Hij kwam na 7u54’21 over de finish.

Toon Veldeman snelt voorbij wandelende Cam Wurf

Dit was wel hét moment van de wedstrijd, met 3MD-opperhoofd Toon Veldeman die op de livestream voorbij snelt aan een wandelende Cam Wurf. Toon Veldeman finishte op de derde plaats overall bij de age groupers in 8u36’36, vlak voor Matthias Allegaert die zijn debuut maakte in 8u40’48. Toon Veldeman pakte goud in de M40 leeftijdsgroep. Voor Matthias Allegaert werd het brons in de sterke M30 categorie en ook Thibault De Rijdt behaalde brons bij de M25. Filip Lievens viel bij de M50 net naast het podium, net zoals Patrick Thielemans bij de M65 en bij de M60 werd Daniel Denooz vijfde.

Zilveren Isabel en bronzen Margot

Margot Pletinckx in de Ironman Vitoria (foto: Stefan Boon RR)
Margot Pletinckx in de Ironman Vitoria (foto: Stefan Boon RR)

Bij de vrouwen was Isabel Geerardyn de beste Belgische. Ze werd zesde overall in 10u24’29 en behaalde daarmee zilver bij de F30. In dezelfde categorie pakte Pauline Selleslagh een vierde plaats. Ook was er brons voor Margot Pletinckx in de F25 categorie. Ze finishte in 11u14’36. Annick Vande Kerckhove werd vierde in de F45 leeftijdsgroep.

3MD wint teamcompetitie

3MD pakte de eerste plaats in de clubcompetitie in Ironman Vitoria (foto: 3MD RR)
3MD pakte de eerste plaats in de clubcompetitie in Ironman Vitoria (foto: 3MD RR)

In de clubcompetitie verzamelde 3MD Dendermonde het hoogste aantal punten. Het WCup-Veldeman team ging met 21599 punten ruim vooraf aan de nummers 2 (Fitness Sports Triatlon) en 3 (Clube Olimpici de Oeiras).