Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonathan Wayaffe & Katrien Maes met overtuigende winst in Sint-Martens-Latem
Foto's Wim Cottyn
Nieuws

Jonathan Wayaffe & Katrien Maes met overtuigende winst in Sint-Martens-Latem

In Sint-Martens-Latem was het zondag opnieuw verzamelen geblazen voor de triatleten. Heel wat mooie namen zakten af naar het pittoreske dorp aan de Leie. Zo stonden bij de mannen het voltallige podium van het Belgische kampioenschap de week voordien aan de start en bij de dames waren alle ogen gericht op favoriete Katrien Maes. Maar ook de blauwe brigade van het LTTD Oilservice team waren uiteraard gebrand op een topresultaat voor eigen volk.

Basslé toont lef, Wayaffe etaleert klasse.

Bij de mannen was het Joris Basslé die met ruime voorsprong als eerste uit het water kwam. De SMO-Scott atleet had een bonus van meer dan een halve minuut op de eerste achtervolgende groep en besloot op de fiets om die bonus met hand en tand te verdedigen. Maar in de stayerwedstrijd koos hij daarmee ook voor een hardste weg. Basslé toonde zich twee fietsrondes zeer sterk maar in de laatste ronde was hij er toch aan voor de moeite. Een elite groep met daarbij kersvers Belgisch kampioen Jonathan Wayaffe maakte de aansluiting met leider Basslé. Maar veel ruimte voor een tactisch steekspel was er niet meer en zeker toen zelf de tweede grote groep kwam aansluiten kregen we plots een omvangrijke kopgroep in de wissel waar de LTTD-mannen alom tegenwoordig waren.

Maar al snel bleek dat er geen maat stond op Belgisch Kampioen Wayaffe. Ronde per ronde diepte hij zijn voorsprong verder uit om op een overtuigende manier naar de zege te knallen. Om de resterende podiumplaatsen kregen we een zinderend slot. Toon Mariën liep lange tijd comfortabel op de tweede plaats maar moest zich alsnog spoeien om Joran Driesen en Siebe de Winter af te houden. In extremis scheidden slechts 6 secondes het drietal waarbij Toon Mariën alsnog als tweede de finish bereikte nipt voor Joran Driesen. Seizoenrevelatie Siebe de Winter kon zo net zijn nieuwe team geen podiumplaats schenken in eigen huis. Sybren Baelde vervolledigde de top vijf.

Katrien Maes domineert.

Op Katrien Maes stond er in Latem geen maat. De vice-Belgisch kampioene duldde in het zwemmen enkel nog het gezelschap van Linde Herreman maar eenmaal op de fiets kon de ITC-EFC beginnen aan haar lange solo. Tijden de run van 10 kilometer kon Katrien beginnen genieten en haar voorbereiden op het zegegebaar.

Lange tijd leken met Linde Herraman, Lore Vanclooster en Jolien Lewyllie drie LTTD-atletes te strijden om de twee resterende podiumplaatsen maar dat was buiten Lize Paridaens gerekend. Met een knappe slotrun ging Lize Paridaens de drie teamgenotes voorbij en kaapte zo een knappe tweede plaats weg. Lore Vanclooster mocht als derde alsnog mee op het podium en bezorgde zo haar thuisclub die instond voor de organisatie het event alsnog die felbegeerde podiumplaats.