Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische duatleten dit weekend in actie op Wereldspelen in Birmingham
Arnaud Dely, Vincent Bierinckx, Maurine Ricour, Lotte Claes, Laura Swannet en Angelo Vandecasteele zijn klaar voor de duatlon op de World Games (foto: Triatlon Vlaanderen/Loic Helin RR)
Duathlon

Belgische duatleten dit weekend in actie op Wereldspelen in Birmingham

Het is d-day voor de Belgische duatleten op de World Games in het Amerikaanse Birmingham met zaterdag de individuele duatlons en zondag de 2×2 Mixed Team Relay. Het Belgische duatlon team bestaat uit 6 duatleten en er mag gedroomd worden van medailles, zeker in de Mixed Team Relay, de nieuwe duatlon-discipline waarin België een paar weken geleden nog de wereldtitel behaalde. De World Games is het niveau net onder de Olympische Spelen om de niet-olympische sporten in de spotlights te zetten. België staat momenteel op de negende plaats in de medaillespiegel op deze Wereldspelen met 8 medailles: 4 gouden en 4 bronzen. En daar mogen er zaterdag en zondag gerust nog een paar bijkomen.

De vrouwen komen zaterdag als eersten in actie. Laura Swannet, Lotte Claes en Maurine Ricour nemen om 15 u. Belgische tijd de start. Maurine werd zesde op het WK in Targu Mures en mag ambities koesteren voor een medaille in Birmingham. Zij behaalde in Targu Mures samen met Arnaud Dely de gouden medaille voor België in de 2×2 Mixed Team Relay. Die staat zondag op het programma. In deze discipline doen twee duatleten telkens twee races achter elkaar, anders dus dan de Mixed Team Relay in triatlon. Op deze manier kan een duatlon Mixed Team Relay ook voor landen met minder individuele deelnemers aan de World Games.

Bij de mannen vaardigt België een sterke ploeg af met Arnaud Dely, Angelo Vandecasteele en Vincent Bierinckx. Op het WK grepen ze net naast de medailles, zaterdag willen ze alle drie graag een gooi doen naar een medaille en dan nog liefst de gouden, om in de voetsporen te treden van Rob Woestenborghs, die in 2013 goud pakte op de World Games in Cali. De Belgne krijgen al 1 concurrent minder, want er was slecht nieuws in het Nederlandse kamp. Daan De Groot, één van de outsiders, testte positief op corona en kan zaterdag niet starten. De mannen komen later op de dag in actie. Dan is het in België al middernacht. De wedstrijden zijn live te volgen op het online World Games tv-kanaal.