Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Goud voor Maurine Ricour op World Games na chaotische duatlon met veel diskwalificaties
Maurine Ricour pakt goud op de duatlon in de World Games in Birmingham (foto; Team Belgium RR)
Duathlon

Goud voor Maurine Ricour op World Games na chaotische duatlon met veel diskwalificaties

Maurine Ricour heeft geschiedenis geschreven door als eerste Belgische duatlete ooit goud te pakken op de duatlon in de Wereldspelen, weliswaar na een chaotische race waarin bijna de helft van het deelnemersveld werd gediskwalificeerd. Slechts 9 duatletes werden in de officiële uitslag geklasseerd, met op kop een gouden Maurine Ricour die de motor volgde en niet verkeerd reed, in tegenstelling tot Laura Swannet en Lotte Claes. Lotte fietste zelfs aan de leiding toen ze door slechte markering van het parcours raakten met diskwalificatie tot gevolg, iets wat uiteindelijk 12 atletes overkwam.

Blijdschap bij Team Belgium met de gouden medaille voor Maurine Ricour
Blijdschap bij Team Belgium met de gouden medaille voor Maurine Ricour

Maurine Ricour werd eerder dit jaar al zesde op het WK duatlon in Targu Mures na een sterke wedstrijd. Ze pakte in de Mixed Team Relay ook goud op het WK aan de zijde van Arnaud Dely. Maar zaterdag zorgde ze voor de verrassing door de Japanse Ai Ueda én de tweevoudige Venezolaanse wereldkampioene Joselyn Brea te kloppen. Maurine Ricour pakte het goud in 2u01’38 met 20 seconden voorsprong op Ueda en 1’04 op Brea.

Uitslag World Games duatlon Birmingham vrouwen 2022