Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische duatleten net naast medailles op World Games in Birmingham
Angelo Vandecasteele loopt naar de 4de plaats op de World Games in Birmingham (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Duathlon

Belgische duatleten net naast medailles op World Games in Birmingham

De duatlon bij de mannen in Birmingham leek op een heruitgave van het WK duatlon in Targu Mures, met de Belgen alweer goed mee voorin in de aanval, maar dat werd opnieuw niet beloond met medailles. Angelo Vandecasteele werd 4de, Arnaud Dely 5de en Vincent Bierinckx 6de. Het goud én zilver gingen naar Frankrijk met Maxime Hueber-Moosbrugger die het goud pakte voor Benjamin Choquert. Deze keer geen clean sweep voor Frankrijk met dank aan een verrassende Mexicaan.

Hoewel de start met dertig minuten uitgesteld werd en de temperaturen stevig opliepen, kende de duatlon bij de mannen wel een vlekkeloos verloop. De drie Belgen zaten al in de eerste run van 10 km goed mee vooraan en legden samen met de Fransen een hoog tempo op. Zo kregen we in de 40 km fietsen een kopgroep van zeven met Arnaud Dely, Angelo Vandecasteele en Vincent Bierinckx en de Fransen Guerbeur, Chouqert en Hueber-Moosbrugger en de verrassende Mexicaan Victor Emmanuel Zambrano.

Maxime Hueber-Moosbrugger en Nathan Guerbeur trokken samen met Vincent Bierinckx in de slotfase in de aanval, maar helaas moest onze landgenoot met krampen afhaken. Wereldkampioen Guerbeur pakte verrassend genoeg naast de medailles. Het goud was voor Maxime Hueber-Moosbrugger, die in Targu Mures op het WK ook al brons pakte. Benjamin Choquert liep 23 seconden later naar het zilver. Het brons ging naar de jonge Mexiaan Zambrano, in 2021 nog bronzen medaille winnaar op het WK U23. Angelo Vandecasteele sneuvelde op 8 seconden van de Mexicaan op de meest ondankbare plaats. Arnaud Dely werd vijfde en Vincent Bierinckx zesde.

Een collectief sterke prestatie van de Belgen dus, al hadden ze dat liever beloond gezien met een medaille ongetwijfeld. Maar het schept wel vertrouwen voor de Mixed Team Relay op zondag op de slotdag van de World Games. Eerder op de dag had Maurine Ricour al voor een schitterende gouden medaille gezorgd bij de vrouwen.

Uitslag Duatlon World Games Birmingham mannen 2022