Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Laurien Billen en Hans Van den Buverie tweede in long distance triatlon Haute Meuse
Hans Van den Buverie, winnaar Robin Moussel en Victor Alexandre bestoken elkaar met champagne op het podium in Anhee (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Laurien Billen en Hans Van den Buverie tweede in long distance triatlon Haute Meuse

Laurien Billen en Hans Van den Buverie waren zaterdag de beste Belgische triatleten in een lastige en vooral erg warme long distance triatlon van Haute Meuse in het Waalse Anhee. STP, die ook instaan voor de organisatie van de Xterra Namen en de Ironlakes, zorgde voor een knappe en vooral sfeervolle organisatie op een groot overzichtelijk terrein met goed zicht voor de supporters op de 1500 meter zwemmen, 74 km fietsen en 18 km lopen. En met 1200 hoogtemeters en flink wat wind werd vooral het fietsen zwaar. De overwinningen gingen in Anhee naar twee Franse triatleten, Robin Moussel en Zoe Brunton.

De triatleten mochten voor de 1500 meter zwemmen gebruik maken van een rolling start. Voor winnaars Robin Moussel en Zoe Brunton werd al snel duidelijk dat ze op weg gingen naar de overwinning omdat ze mee vooraan gestart waren. Maar voor de andere podiumplaatsen werd het nog spannend afwachten. Zo kwam Laurien Billen pas als vierde over de streep, maar ze was wel 17 seconden sneller dan de voor haar gefinishte Dieske Kruisselbrink. Zoe Brunton ging van start tot finish aan de leiding en won overtuigend in 4u01’15, goed voor de 30ste plaats overall. Laurien Billen werd op meer dan 13 minuten tweede en Dieske Kruisselbrink pakte de derde plaats.

Robin Moussel voor Hans Van den Buverie

Bij de mannen kwam Robin Moussel in het zog van Mattias Van Eetvelt en Oliver Gorges mee met de kopgroep van 3 uit het water. De Franse triatleet, die ooit nog top-10 haalde op het EK Powerman duatlon in Horst aan de Maas en die in 2019 nog vierde werd op het Frans kampioenschap halve triatlon, ging er hard vandoor in de 74 km fietsen. Ook in de 15 km lopen bleef hij verder uitlopen. De winst was dan ook overduidelijk voor Robin Moussel. De thuissupporters rekenden vooral op Victor Alexandre, die geen superdag had, en plaatselijk favoriet Joachim Libois. Die reed echter lek, verloor ruim een halfuur met het herstellen en liep uiteindelijk wel op karakter uit.

Victor Alexandre slaagde er niet in om tijd goed te maken op leider Robin Moussel. Sterker nog, achter hem kwam Hans Van den Buverie er op en erover. Robin Moussel won de Triathlon International Haute Meuse in een tijd van 3u21’59. Exact 5’23 later pakte Hans Van den Buverie de tweede plaats én de winst bij de masters. Victor Alexandre liep 48 seconden later naar het brons voor Laurent Evrard, Edouard Verstraete en de heroptredende Joeri Ameye, die knap zesde werd.

Uitslag Triathlon International Haute Meuse Anhee Long 2022

Tijl Labeeuw als 1ste binnen, maar Maxime Grifgnee wint

De Izegemse triatleet Tijl Labeeuw leek van start tot finish op de overwinning af te stevenen in de korte afstand. Tijl kwam met veel vreugde als eerste over de streep maar de door de rolling start later gestarte Maxime Grifgnee maakte een einde aan het feestje en ging uiteindelijk met de overwinning lopen in 1u32’04 met 9 seconden voorsprong op Labeeuw. De jonge Louis Vanloubbeeck werd derde. Bij de vrouwen was er Vlaamse winst voor de sterke Lommelse triatlete Jolien Vanendert. Zij haalde het voor Kerstin Heinen en Maelyss Rommel.

Uitslag Triathlon International Haute Meuse Anhee Court 2022