Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tom Vander Hoogerstraete domineert zware Hageland Power triatlon in Aarschot
Tom Vander Hoogerstraete wint de Hageland Power Triatlon in Aarschot (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Tom Vander Hoogerstraete domineert zware Hageland Power triatlon in Aarschot

Tom Vander Hoogerstraete heeft zondag de Hageland Power Triathlon in Aarschot gewonnen, een triatlon over de 1/3de afstand met 2.000 meter zwemmen, 60 km fietsen en 15 km lopen, telkens op een lastig, golvend parcours. In tegenstelling tot vorige edities stond er in 2022 nauwelijks een zuchtje wind tijdens het fietsen, maar door de warme temperaturen werd het alsnog een heel lastige editie. Vander Hoogerstraete rekende in een sterk fiets- en loopnummer af met eerst medevluchter Kjel De Hertog en dan met Rob Carmans en een oprukkende Lukas Bosmans. Bij de vrouwen stond er geen maat op de Nederlandse Marleen van Roessel.

Na 2.000 meter zwemmen in de Plas van Rotselaar kwamen Tom Vander Hoogerstraete en Kjel De Hertog als eersten uit het water. Ze zetten Rob Carmans in het eerste onderdeel al op 2 minuten en de rest van de concurrentie moest ruim vier minuten en meer toestaan op de twee leiders. Kjel De Hertog kon in het fietsen anderhalve ronde aanklampen, maar zag in de slotronde Rob Carmans terugkomen. Even later gaf hij ontgoocheld op. “Ik had een slechte dag vandaag. Ik ben pas ziek geweest, liep een bacteriële infectie op en moest antibiotica nemen. Ik voelde op de fiets al dat het niet goed voelde en dan had het geen zin meer om verder te gaan lopen,” aldus Kjel.

Vander Hoogerstraete voor Rob Carmans

De top-10 van de Hageland Power Triathlon in Aarschot (foto: 3athlon.be)
De top-10 van de Hageland Power Triathlon in Aarschot (foto: 3athlon.be)

Tom Vander Hoogerstraete was ondertussen vol in de aanval getrokken om het verschil met het oog op de drie lastige loopronden van telkens 5 km zoveel mogelijk te beperken. Rob Carmans wisselde als tweede op ruim vier minuten en het verschil met Bossie, winnaar van de 2019 editie, bedroeg dan al bijna zes minuten. Even leek Lukas Bosmans van het podium te verdwijnen omdat hij op het parcours bevoorrading aanpakte. Later trok hij in discussie met de referees en zo werd zijn DSQ omgezet naar een verdiende derde plaats. Meer zat er voor Bosmans niet in. Rob Carmans kwam nog terug tot 2 minuten van de leider, maar ook de triatleet uit Hasselt kon niks doen aan de suprematie van de SMO-SCOTT atleet.

Tom Vander Hoogerstraete pakte zo in zijn tweede triatloncarriere een heel mooie overwinning. Hij won dubbel en dik verdiend in 2u54’43. Rob Carmans werd tweede op 1’58 en Lukas Bosmans pakte de derde plaats in 3u00’12 voor alweer een sterke Nicola Christiaens en Jeroen Vandael. RTT’er Gunther Bernar, uit de naburige gemeente Ramsel, werd luid naar de zesde plaats geschreeuwd.

Marleen van Roessel wint met 13 minuten voorsprong

Marleen van Roessel wint de Hageland Power Triathlon in Aarschot (foto: 3athlon.be)
Marleen van Roessel wint de Hageland Power Triathlon in Aarschot (foto: 3athlon.be)

Bij de vrouwen kregen we zoals wel vaker dit seizoen een beperkt deelnemersveld zonder heel grote namen. Dat deed verder niks af aan de sterke prestatie van winnares Marleen van Roessel. De Nederlandse triatlete van TVB Breda won in eigen land onlangs de triatlon van Maasdijk met 24 minuten voorsprong en ze werd ook al Nederlands kampioene duatlon bij de age groupers. In Aarschot speelde ze haar troefkaarten uit in het fietsen waarin ze een stevige voorsprong uitbouwde. Vooral Helene Boels en Renee Vanderheijden boden nog stevig weerwerk.

Marleen van Roessel won de Hageland Power Triathlon in 3u30’31. Helene Boels werd tweede op meer dan 13 minuten. En Renee Vanderheijden zag het podium nog aan zich voorbijgaan toen in de laatste 500 meter Nele Paardekam er op en er over kwam. Nele Paardekam werd derde in 3u48’00. Slechts 4 seconden later pakte Vanderheijden de vierde plaats. De vijfde plaats was voor de Nederlandse Josette Voskuilen, die daarmee de winst pakte bij de dames Masters.

Uitslag Hageland Power Triathlon Aarschot 2022