Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische duatleten sluiten World Games af met zilver in Mixed Team Relay
Maurine Ricour en Arnaud Dely blij met zilver in de 2x2 Mixed Team Relay in Birmingham (foto: Team Belgium RR)
Duathlon

Belgische duatleten sluiten World Games af met zilver in Mixed Team Relay

Op de slotdag van de World Games in het Amerikaanse Birmingham hebben duatleten Maurine Ricour, zaterdag al winnares van het goud in de individuele duatlon, en Arnaud Dely voor een zilveren medaille gezorgd in de 2×2 Mixed Team Relay. Om meer landen de kans te geven om deel te nemen aan de Mixed Team Relay kiest de duatlonsport ervoor om teams van 1 vrouw en 1 man samen te stellen die elk twee keer racen, heel anders dan de Mixed Team Relay met 4 atleten in de triatlon. Het goud én het brons in Birmingham gingen naar Frankrijk.

Zilver voor Belgische duatleten Maurine Ricour en Arnaud Dely in de World Games in Birmingham (foto: Instagram Team Belgium RR)
Zilver voor Belgische duatleten Maurine Ricour en Arnaud Dely in de World Games in Birmingham (foto: Instagram Team Belgium RR)

Van spankracht was zondag in de 2×2 Mixed Team Relay weinig sprake, het werd opnieuw een duel tussen Frankrijk en België. In tegenstelling tot andere kampioenschappen was het op de Wereldspelen wel toegestaan om met twee ploegen per land voor medaille te gaan. Dat was vooral pech voor de Nederlanders die de 5de en 6de plaats pakten, maar dat was op ruime achterstand van de Fransen en de Belgen.

Normaal zouden Angelo Vandecasteele en Maurine Ricour de eerste Belgische ploeg vormen, maar Vandecasteele kampte met een kleine blessure en op doktersadvies werd besloten om Angelo niet te laten starten. Daardoor schoof Arnaud Dely op naar de eerste ploeg om opnieuw team te vormen met Maurine Ricour, met wie hij onlangs goud veroverde op het WK 2×2 Mixed Team Relay in Targu Mures. Halfweg leken ze nog mee te kunnen strijden om de gouden medaille, maar de eerste Franse ploeg met gouden medaille winnaar Maxime Hueber-Moosbrugger en Marion Legrand maakte in de derde leg het verschil.

Hueber-Moosbrugger en Legrand pakten de gouden medaille in 1u18’25 met uiteindelijk exact een minuut voorsprong op het Belgische duo Dely-Ricour. Nathan Guerbeur en Garance Blaut pakten het brons zodat Frankrijk twee medailles mocht vieren op de laatste dag van deze Wereldspelen. Het tweede Belgische team met Vincent Bierinckx en Lotte Claes pakte de vierde plaats op 1’35 van de winnaars.

Uitslag 2×2 Mixed Team Relay Duatlon World Games Birmingham 2022