Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gouden Maurine Ricour klopte de beste duatletes ter wereld op World Games
Maurine Ricour viert haar gouden medaille op de World Games (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Duathlon

Gouden Maurine Ricour klopte de beste duatletes ter wereld op World Games

Het werd weer eens hoog tijd om uit te pakken met onze befaamde Foto Van De Week en wie anders dan onze gouden Maurine Ricour die we graag nog even extra in de picture zetten. Ze pakte zaterdag de gouden medaille op de duatlon tijdens de Wereldspelen in het Amerikaanse Birmingham. Helaas ging er veel aandacht naar de diskwalificatie van meer dan de helft van de deelneemsters in een chaotische race met parcoursvergissingen. Maar Maurine Ricour zat dan al stevig mee in de kopgroep en nam het daarin op tegen de allerbeste duatletes ter wereld.

Maurine Ricour met haar gouden medaille op het podium van de World Games in Birmingham (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Maurine Ricour met haar gouden medaille op het podium van de World Games in Birmingham (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)

Dat ze tweevoudig wereldkampioene Joselyn Brea klopte, is een prestatie om u tegen te zeggen. Het goud is dan ook dubbel en dik verdiend voor de 30-jarige logopediste uit Bever. Ze schreef overigens twee keer geschiedenis op de Wereldspelen. Ze werd de eerste Belgische duatlete ooit die goud pakte op de World Games. En ze is de eerste duatlete wereldwijd die naast een individuele medaille ook een zilveren medaille pakte op de Mixed Team Relay met Arnaud Dely.

Maurine Ricour valt Arnaud Dely in de armen na het zilver op de Mixed Team Relay duatlon op de World Games (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Maurine Ricour valt Arnaud Dely in de armen na het zilver op de Mixed Team Relay duatlon op de World Games (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)