Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlonklassieker in Kapelle-op-den-Bos wordt noodgedwongen duatlon
Het door blauwalg groengekleurde water in het kanaal Brussel-Schelde in Kapelle-op-den-Bos deze week (foto: SwimKap RR)
Duathlon

Triatlonklassieker in Kapelle-op-den-Bos wordt noodgedwongen duatlon

SwimKap, de organisatoren van de kwarttriatlon van Kapelle-op-den-Bos, één van de klassiekers op de Belgische triatlonkalender die al jarenlang op 21 juli, de nationale feestdag, wordt gehouden, komen met minder goed nieuws. Er kan donderdag 21 juli helaas niet gezwommen worden en daardoor wordt de triatlon een duatlon, waarbij de 1.500 meter zwemmen in het kanaal vervangen wordt door een loopproef van 5 kilometer.

Door de warme temperaturen van de afgelopen periode is het kanaal Brussel-Schelde in Kapelle-op-den-Bos ten prooi gevallen aan blauwalg. Dinsdagochtend maakte De Vlaamse Waterweg, die instaat voor het kanaal Brussel-Schelde, bekend dat er door blauwalg-bloei geen recreatie en captatie meer mag gebeuren in het kanaal. Maandag 18 juli werd de waterkwaliteit nog gemeten en daaruit bleek dat de concentratie blauwalg te hoog is wat een risico voor de gezondheid inhoudt.

En dus wordt het donderdag 21 juli uitzonderlijk een duatlon, waarin de 1500 meter zwemmen vervangen wordt door 5 km lopen. Nadien volgen 40 km fietsen en 10 km lopen. 3athlon.be is er donderdag bij en brengt na afloop een ruim verslag van de klassieker in Kapelle-op-den-Bos. De dames starten om 15 u., de heren en trio’s om 15u05. Door de warmte is er overigens vrije bevoorrading toegestaand, maar alleen tijdens de looponderdelen.