Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonathan Wayaffe pakt derde zege in 17 dagen, jarige Katrien Verstuyft soleert in Kapelle-op-den-Bos
Jonathan Wayaffe in 2022 bij de start van de kwarttriatlon van Kapelle-op-den-Bos die een duatlon werd (foto: 3athlon.be/Jef Cleemput)
Nieuws

Jonathan Wayaffe pakt derde zege in 17 dagen, jarige Katrien Verstuyft soleert in Kapelle-op-den-Bos

Triatleten Jonathan Wayaffe en Katrien Verstuyft lieten zich niet uit het lood slaan dat de klassieke kwarttriatlon van Kapelle-op-den-Bos een duatlon werd omwille van blauwalgen in het kanaal Brussel-Schelde. Zowel Jojo als de jarige Katrien pakten uit met een indrukwekkende solo en gingen vanaf de start meteen in de aanval. Jonathan Wayaffe haalde het van de Chileense international Ramon Bustos. Bij de vrouwen was Noor Van Riel de beste van de rest.

Katrien Verstuyft viert verjaardag met zege

Het podium met de top-5 van de vrouwen in Kapelle-op-den-Bos (foto:3athlon.be/jef Cleemput)
Het podium met de top-5 van de vrouwen in Kapelle-op-den-Bos (foto:3athlon.be/jef Cleemput)

Katrien Verstuyft vierde haar 40ste verjaardag donderdag met een stevig loopnummer. Sinds haar blessure was de tweevoudige olympiër nog niet zo lang weer aan het lopen, maar ze nam in de eerste 5 km lopen meteen een grote voorsprong op een achtervolgend groepje van 4 met Ines Van Troyen, Noor Van Riel, Elise Scheerens en thuisatlete Christel Verbesselt. Op de fiets bleef Katrien Verstuyft verder uitlopen en ze liep in de 10 km lopen onbedreigd naar een alweer mooie zege. Noor Van Riel vocht in de laatste loopproef nog een verbeten duel uit met Ines Van Troyen, maar in de slotronde was een laatste versnelling van Noor voldoende. Zilver voor Van Riel en brons voor Van Troyen voor de Kapelse triatlete Christel Verbesselt en Liesbeth Wouters.

Wayaffe wint van Chileense international

Appermans, Bustos, Wayaffe, Dircken en Van Vaerenbergh op het podium in Kapelle-op-den-Bos (foto: 3athlon.be/Jef Cleemput)
Appermans, Bustos, Wayaffe, Dircken en Van Vaerenbergh op het podium in Kapelle-op-den-Bos (foto: 3athlon.be/Jef Cleemput)

Bij de mannen kreeg Jonathan Wayaffe nog zijn heroptredende ex-ploegmaat Neal Van Vaerenbergh mee in de 5 km lopen, maar eens op de fiets liep JoJo ruim drie minuten uit op de achtervolgers, een groepje van vijf met Joris Aerden, de Chileen Ramon Bustos, Van Vaerenbergh, Maarten Appermans, Lander Dircken en Pieter Luyckx. In de laatste 10 km lopen, maakte Wayaffe zijn solo mooi af. Hij snelde in 1u43’08 naar zijn derde overwinning op 17 dagen tijd.

De Belgische kampioen kwarttriatlon haalde het met 3’43 voorsprong op de Chileen Bustos, die sinds de Europa Cup Triathlon in Kitzbuhel in Europa wedstrijden doet. Neal Van Vaerenbergh liep lang op de derde plaats maar kreeg in de laatste ronde krampen en moest uiteindelijk vrede nemen met een vijfde plaats in zijn comeback-race, toch een mooi resultaat. Het brons was voor een sterke Lander Dircken en Maarten Appermans pakte de vierde plaats. Maarten Vermeulen snoepte zijn ploeggenoot Joris Aerden nog de zesde plaats af en won bij de masters.

Uitslag kwarttriatlon/duatlon Kapelle-op-den-Bos 2022