Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Volg Pieter Heemeryck live in de eerste PTO Canadian Open triatlon
Lionel Sanders op de persconferentie van de PTO Canadian Open triatlon (foto: PTO)
Nieuws

Volg Pieter Heemeryck live in de eerste PTO Canadian Open triatlon

Dit weekend wordt het startschot gegeven van de gloednieuwe PTO Tour, een reeks triatlonwedstrijden onder de noemer van de Professional Triathletes Organization, met de Canadian Open triatlon in Edmonton, Canada. In deze triatlon over 100 km, met 2.000 meter zwemmen, 80 km fietsen en 18 km lopen, starten slechts 1 Belgische triatleet: Pieter Heemeryck. De Domo-Scott triatleet neemt het onder andere op tegen Kristian Blummenfelt, Gustav Iden, Lionel Sanders en Alistair Brownlee. De races zijn zaterdag en zondag live te volgen op Eurosport 2 of via de nieuwe PTO+ app.

Zaterdag gaan de vrouwen om 19 u. Belgische tijd van start. Er staan helaas geen Belgische vrouwen aan de start, maar met onder Nicola Spirig, Laura Philipp, Emma Pallant, Fenella Langridge, Holly Lawrence, Skye Moench en Paula Findlay belooft het niettemin een spannende race te worden. En de Belgen kunnen altijd supporteren voor de Italiaanse Elisabette Curridori, de partner van Belgisch ex-triatleet Jim Thijs.

De mannen starten zondag om 20u45 Belgische tijd. Ook die race wordt op Eurosport uitgezonden, maar dan op het eerste kanaal. Pieter Heemeryck kijkt er alvast naar uit. “Ik ben volledig gezond en erg gemotiveerd om aan het tweede deel van mijn seizoen te beginnen. Tijd dus om de strijd aan te gaan in een van de sterkst bezette wedstrijden waarin ik ooit aan de start kwam,” aldus Pieter. Hij krijgt overigens een concurrent minder, want de Amerikaanse Belg Rudy Von Berg moet helaas afzeggen door ziekte.

Startlijst mannen

Startlijst vrouwen