Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Aanvallende Jolien Vermeylen pakt 7de plaats in World Cup Triathlon Pontevedra
De Tsjechische triatlete Petra Kurikove wint de World Cup triatlon van Pontevedra (foto; 3athlon.be)
Nieuws

Aanvallende Jolien Vermeylen pakt 7de plaats in World Cup Triathlon Pontevedra

De Belgische kampioene kwarttriatlon Jolien Vermeylen leek zondag in het Spaanse Pontevedra op weg naar een stunt toen ze na twee ronden lopen op de leidersplaats liep. Vermeylen koos voor de aanval en raakte in de 40 km fietsen voorop met een kopgroepje van vijf triatletes. Helaas kwam het gevaar nog uit de achtergrond met een sterk lopende Lisa Tertsch en Petra Kurikova. De Tsjechische Kurikova pakte de overwinning na een heel snelle run. Jolien Vermeylen werd heel knap zevende.

Jolien Vermeylen kwam als vierde uit het water op een paar secondjes van leidster Sophie Alden. Samen met de Duitse Lena Meisner, de Franse Mathilde Gautier en de Britse Alden en Kate Waugh had Jolien Vermeylen een mooie voorsprong van een halve minuut op de achtervolgende groep. De vijf koploopsters werkten goed samen en bouwden de voorsprong verder uit. Aan de tweede wissel bedroeg het verschil 1 minuut.

Jolien Vermeylen begon sterk aan de 10 km lopen en lag halfweg aan de leiding, maar de Duitse Lisa Tertsch liep het gat dicht en ging in de derde ronde op en over onze landgenote. Ook de Tsjechische Petra Kurikova ging voorbij aan Vermeylen. Jolien verloor in de slotronde nog een paar plaatsen maar bleef lang mee strijden voor de vijfde plaats.

De winst was voor Kurikova, die in de slotfase nog op en over Tertsch ging. De Tsjechische won haar eerste wereldbeker triatlon in 1u57’43 voor Tertsch, die op 13 seconden tweede werd. De Franse Sandra Dodet pakte de derde plaats. Jolien Vermeylen liep naar een knappe zevende plaats in 1u58’28 op 46 seconden van Kurikova. Hanne De Vet werd 36ste.

Voorlopige uitslag World Cup Triatlon Pontevedra 2022 Vrouwen

Bij de mannen werd Arnaud Mengal 16de in een wedstrijd die werd gedomineerd door de Spaanse thuistriatleten. Sergio Baxter won in 1u47’03 met 7 seconden voorsprong op zijn landgenoot Antonio Serrat. De Zwitser Max Studer werd op 16 seconden derde. Arnaud Mengal kwam na 1u48’21 als 16de binnen op 1’18 van de winnaar.

Voorlopige uitslag World Cup Triatlon Pontevedra 2022 Mannen