Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Melanie Massant en Deborah Van Gossum op podium sprinttriatlon Butgenbach
Melanie Massant (l) tweede en Deborah Van Gossum (r) derde achter winnares Anna Muler in Butgenbach (foto: Deborah Van Gossum RR)
Nieuws

Melanie Massant en Deborah Van Gossum op podium sprinttriatlon Butgenbach

Triatletes Melanie Massant en Deborah Van Gossum hebben zaterdag een sterke prestatie neergezet in de sprinttriatlon aan het meer van Butgenbach in de Oostkantons. Alleen de plaatselijke triatlete Anna Muller bleek nog net iets te sterk voor de twee Vlaamse triatletes. Bij de mannen ging de zege naar het jonge talent Martin Oldenhove, die al van een paar triatlons en duatlons op internationaal vlak voor Team Belgium mocht proeven.

Martin Oldenhove moest overigens vol in de achtervolging. Als duatlon-international is zijn zwemmen zijn minste onderdeel en dat verklaarde ook zijn 22ste plaats na 750 meter zwemmen. Op de fiets rukte Oldenhove op naar voor en in de 5 km lopen liep hij maar liefst drie minuten sneller dan Lucas Dal, die na het zwemmen aan de leiding was gegaan. Martin Oldenhove won uiteindelijk nog vlot in 1u00’25 met 1’41 voorsprong op Dal. Simon Martin, die andere international, pakte de derde plaats op slechts 8 seconden van Dal.

Bij de vrouwen ging Deborah Van Gossum aan de leiding in de 750 meter zwemmen, maar in de 20 km fietsen kwamen Melanie Massant en de plaatselijke favoriete Anna Muller van SCBTri aansluiten. In een spannende loopfinale was Muller duidelijk de snelste. De triatlete uit Butgenbach haalde het voor eigen volk in 1u13’51 met 50 seconden voorsprong op Melanie Massant, die tweede werd, en 1’02 op Deborah Van Gossum die de derde plaats pakte.

Uitslag Sprinttriatlon Butgenbach 2022