Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pamphiel Pareyn 3de in Ironman Lake Placid “Op adrenaline na 40 km op en over Metzler”
Pamphiel Pareyn werd eerder dit jaar derde in Ironman Lake Placid (foto; Ironman RR)
Nieuws

Pamphiel Pareyn 3de in Ironman Lake Placid “Op adrenaline na 40 km op en over Metzler”

Pamphiel Pareyn, triatleet bij het Dendermondse 3MD-Wcup-Veldeman team, heeft zondag voor een stunt gezorgd door voor het eerst in zijn carriere een podiumplaats te pakken in een Ironman bij de pro’s. Pareyn liep in de Amerikaanse stad lange tijd op de vierde plaats, maar in de slotfase schoof hij nog op naar het podium. Pamphiel moest alleen Cody Baels en Michael Weiss voor zich dulden.

“Na 150 km waren mijn benen gekookt”

Pamphiel Pareyn rechts naast Weiss en Beals op het podium van de Ironman Lake Placid (foto: Ironman RR)
Pamphiel Pareyn rechts naast Weiss en Beals op het podium van de Ironman Lake Placid (foto: Ironman RR)

“In nog maar mijn tweede jaar als pro en mijn vierde Ironman-triatlon heb ik mezelf echt verrast,” vertelt een blije Pamphiel Pareyn. “Ik hoopte op een top-5 plaagts, maar het podium had ik totaal niet verwacht.” Ondanks de concurrentie van de Canadian Open kreeg de Ironman Lake Placid nog een sterke bezetting. Toch slaagde Pamphiel er in om als leider aan het fietsen te beginnen. “Het zwemmen begon inderdaad goed,” legt Pamphiel uit. Het was non-wetsuit en ik kwam als eerste na 3,8 km uit het water. Eenmaal op de fiets kon ik mooi meerijden met Cody Beals en Justin Metzler. Na 150 km waren de benen toch al redelijk gekookt door het lastige parcours met 1800 hoogtemeters. Juist op het moment dat Michael Weiss voorbij reed, had ik geen antwoord. Toch kon ik op het laatste nog van Cody Beals wegrijden en zo kwam ik als derde in T2 op drie minuten van de kop.”

“Toen ik Metzler zag, op adrenaline nog versnelling geplaatst”

https://www.instagram.com/p/CgbDkuLOURV/

In de marathon zag het er lang naar uit dat Pamphiel Pareyn voor de vierde plaats zou strijden, maar in de slotfase was zijn eerste podiumplaats bij de pro’s een feit. “Eenmaal in het lopen ging alles goed maar door de warmte moest ik echt mijn tijd nemen tijdens de passages aan de aid stations en na 8 km moest ik er zelfs telkens wandelen. Hierdoor passeerde Cody Beals mij na 21 km. Aangezien ik vierde liep en het gat op nummer vijf 8’ was, bleef ik mijn eigen wedstrijd lopen. Tot ik plots op kilometer 39 Justin Metzler zag lopen en wandelen. Op adrenaline heb ik dan nog een versnelling geplaatst en ik ben hem gepasseerd op km 40. Ik ben dus super tevreden met mijn podiumplaats,” aldus Pamphiel.

De Canadees Cody Baels won de Ironman Lake Placid in 8u15’11 met 1’52 voorsprong op de Oostenrijker Michi Weiss. Pareyn werd derde in 8u23’36 op 8’14 van Beals. Justin Metzler verloor in de slotkilometers nog veel tijd maar werd alsnog vierde in 8u27’28 voor de Amerikaan Matt Russell. Bij de vrouwen kregen we een volledig Amerikaans podium met Sarah True, de vroegere olympische triatlete en 4de in Hawaii in 2018, die in 9u00’27 haar allereerste volledige Ironman zege boekte. Heather Jackson werd tweede op 16’01 en Jodie Robertson pakte het brons op 21’40.