Belgische meisjes in de aanval in Europe Junior Triathlon Cup in Tabor, met 3 in top-10
De uitgebreide Belgische delegatie triatleten in Tabor (foto: KTT RR)

De Belgische juniores hebben het in de Europe Junior Triathlon Cup in het Tsjechische Tabor collectief goed gedaan, met op kop Hasse Fleerackers en Lotte Minnebo die samen met een Tsjechische triatlete in de aanval trokken. Ze finishten allebei knap in de top-7. Ook bij de jongens werd er hard gestreden, met drie Belgen in de top-14. Beide races kregen overigens een sterke bezetting, met een aantal internationale toppertjes.

Minnebo en Fleerackers aan kop

Lotte Minnebo en Hasse Fleerackers kozen vol voor de aanval bij de meisjes. Samen met thuisatlete Dana Prikrylova zetten ze de rest van het veld op ruim een minuut achterstand. Helaas volstond dat niet om in het lopen aan kop te blijven. Nog een paar snel lopende triatletes kwam op en over Hasse en Lotte. De Zwitserse Vanessa Possberg won in 1u06’41 voor de Hongaarse Romina Nadas en de Tsjechische Katarina Hadravova. Hasse Fleerackers werd op 52 seconden zesde en Lotte Minnebo pakte twee seconden later de zevende plaats.

Met Rhune Vansteenkiste op 10 finishte er nog een derde Belgische triatlete in de top-10. Eline Debecker werd 12de. Mit Wittemans pakte de 17de plaats, Anne-Sophie Geentjens werd 28ste, Odil Wittemans finishte als 36ste en Vera Van Dycke behaalde een 39ste plaats.

Uitslag meisjes junioren Europe Triathlon Cup Tabor 2022

Wout Ghielens negende

Bij de jongens zorgde Wout Ghielens voor het beste resultaat. De triatleet van KTT werd knap negende op 1’10 van de sterke winnaar Mathis Beaulieu. De Canadees haalde het in 58’26 voor de Italiaan Davide Menichelli en de Australiër Toby Powers. Met Jens Smolders op 13, Pep Delvaux op 14 en Jasper Devos op 17 finishten nog drie Belgen in de top-20. Louis Uyttenhove werd 24ste, Wout Van Nuffelen 31ste, Brecht Roelans 41ste, Thibaut Cannaerts 57ste en Hugo Philipp liep op karakter uit naar de 69ste en laatste plaats.