Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen Claire Michel aan de start, wel 7 Belgische triatleten naar EK in Munchen
De Belgian Hammers pakten brons in de Mixed Team Relay in de vorige European Championships in Glasgow in 2018
Nieuws

Geen Claire Michel aan de start, wel 7 Belgische triatleten naar EK in Munchen

België stuurt zeven triatleten naar het Europees kampioenschap triatlon in Munchen, waar triatlon net zoals in Glasgow 2018 onderdeel is van de European Championships van verschillende sporten. Claire Michel reist niet af naar Duitsland. De Belgian Hammer kampt nog altijd met een kuitblessure. De European Championships Munich 2022 worden gehouden van 11 augustus tot en met 21 augustus. De triatleten komen al aan het begin van de tiendaagse in actie. Naast triatlon staan er ook nog andere sporten op het programma, zoals onder andere atletiek, roeien, tafeltennis, wielrennen, artistieke gymnastiek en klimmen.

De Belgische selectie bestaat uit 4 triatleten bij de mannen en 3 bij de vrouwen. Valerie Barthelemy, Jolien Vermeylen en Hanne De Vet komen bij de vrouwen in actie. Zij bijten de spits af op vrijdag 12 augustus met de individuele kwarttriatlon. De vrouwen starten die vrijdag om 17u15. Speerpunten Jelle Geens en Marten Van Riel krijgen het gezelschap van Erwin Vanderplancke en Noah Servais. De mannen racen op zaterdag 13 augustus om 16 u. Op zondag 14 augustus om 18 u. wordt de Mixed Team Relay gehouden, de discipline waarin de Belgian Hammers in Glasgow brons behaalden. De samenstelling van de Belgian Hammers in Munchen wordt pas na de individuele nummers bekendgemaakt.