Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleet wint extreme Triverest triatlon in Zwitserland na inspanning van net geen 24 uur
Wannes Wylin met de Belgische vlag en zijn begeleider naar de finish van de Triverest (foto: Wannes Wylin RR)
Nieuws

Belgische triatleet wint extreme Triverest triatlon in Zwitserland na inspanning van net geen 24 uur

Slechts 4 triatleten kwamen solo aan de start van de erg extreme Triverest triatlon in Zwitserland, slechts 2 triatleten haalden ook de finish en de snelste van die 2 was een Belg: Wannes Wylin. Hij deed net geen 24 uur over om de 4 km zwemmen, 260 km fietsen met 7.000 hoogemeters en 36 km lopen met 1.900 hoogtemeters. In totaal betekende dat maar liefst 8.848 hoogtemeters ofwel het equivalent van de beklimming van de Mount Everest.

De triatleten zwemmen de 4 km in de Sarnersee in Sarnen. Nadien volgt 260 km fietsen over 7 bergpassen, met onder andere de befaamde Mount Pilatus, ook wel bekend als de Mountain of Dragons, de draken-berg. Tot slot moeten ze nog 36 km lopen, met als speerpunt de klim naar de top van die Mount Pilatus. Wannes Wylin, een triatleet met een hart voor G-sporters, bij ons ook bekend van de Triple Challenges, houdt wel van een uitdaging. Hij bereikte de finish in Alpnachstad na 23u57’00.

“Polen halverwege beklimming teruggekeerd”

Wannes Wylin begint aan het looponderdeel van de Triverest (foto: Wannes Wylin RR)
Wannes Wylin begint aan het looponderdeel van de Triverest (foto: Wannes Wylin RR)

Eerst leek het alsof hij tweede was, maar de Poolse zogenaamde winnaar was voor de top teruggedraaid door de slechte weersomstandigheden. Wannes wachtte op beter weer en zette wel helemaal door. “Er is nog wat discussie geweest met Maciej Adamczyk, en dan vooral met zijn sherpa Pjotr, omtrent de eerste plaats. Omwille van weersomstandigheden hebben ze halfweg de berg rechtsomkeer gemaakt en toch de eerste plaats opgeëist. Door de rare situatie en de druk van de sherpa gaf de organisatie hem toch de trofee voor de eerste plaats trofee, maar later kwamen ze hier wel op terug en werd ik alsnog als winnaar uitgeroepen,” legt Wannes uit.

“Wij bekeken de weerapp wel en besloten beneden 20 minuten te wachten alvorens de berg op te trekken. In de eerste 15 km trailrun, een blokje met slechts 300 hoogtemeters, die we nog zonder sherpa konden afleggen, had ik al 20 minuten achterstand goedgemaakt, nog een 45 minuten in te halen tijdens de beklimming en afdaling van de Mont Pilatus. Dat had zeker ook mogelijk geweest. Maar die strijd is doordat ze de race verlaten hebben nooit gevoerd geweest. Maar wat was me dat, zeg. Dit is de zwaarste triatlon die ik ooit heb gedaan,” aldus Wannes. Hij werd dan ook meer dan verdiend uitgeroepen tot de terechte winnaar van een uitdaging die hij op zijn nu al prettig gestoorde palmares mag bijschrijven.

Uitslagen Triverest 2022