Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel met sterke prestatie en emotionele finish in Nisraman combi-triatlon
Tim Van Hemel won eerder dit jaar de Nisraman in Nisramont (foto: 3athlon.be)
Multisports

Tim Van Hemel met sterke prestatie en emotionele finish in Nisraman combi-triatlon

De Nisraman in het Ardeense Nisramont is een prooi geworden voor toptriatleet Tim Van Hemel die de Nisraman Classic, een triatlon met een gedeelte op de koersfiets én op de mountainbike, op indrukwekkende wijze van start tot finish domineerde. Het werd een emotionele finish voor Tim die deze week plots zijn 6-jarige hond en vaste looppartner Dexter verloor. Mathias Cloostermans werd tweede voor de heroptredende Robin ‘Bientje’ Schuermans. Bij de vrouwen ging Annemarie Rustenburg ook van start tot finish overduidelijk aan de leiding.

Fietsen én mountainbiken in 1 triatlon

De Nisraman, dat is 1.000 meter zwemmen, 40 km fietsen over 2 ronden met een paar stevige klimmetjes, gevolgd door 22 km mountainbiken op een lastig en technisch parcours en tot slot nog 2 rondjes van 5 km trailrunnen. De combinatie van het lastige MTB-parcours, de pittige klimmetjes tijdens het lopen en de warmte die de hele dag de triatleten begeleidde, maakte dat het een loodzware wedstrijd werd met heel wat uitvallers.

Mathias Cloostermans behoorde ook tot de pechvogels. Hij verloor een paar minuten door een lekke band op de koersfiets maar hij kon wel doorzetten. Dat gebeurde overigens allemaal al op ruime achterstand van Tim Van Hemel die als eerste uit de Barrage kwam na twee rondjes van 500 meter zwemmen. Van Hemel bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit en won oververdiend in 3u19’14. Mathias Cloostermans pakte 18 minuten later de tweede plaats voor comeback-kid Bientje Schuermans. De Nederlander Leander Laurijssens werd vierde en Marc Gilboux pakte voor eigen volk de vijfde plaats.

Volledig Nederlands vrouwenpodium

Annemarie Rustenburg op het hoogste schavotje van het vrouwenpodium in de Nisraman (foto: 3athlon.be)
Annemarie Rustenburg op het hoogste schavotje van het vrouwenpodium in de Nisraman (foto: 3athlon.be)

Bij de vrouwen kregen we een voornamelijk Nederlandse strijd, met topfavoriete Annemarie Rustenburg meteen op kop na de 1.000 meter zwemmen. Waren de verschillen in het zwemmen eerst nog beperkt, dan liep Rustenburg al snel minuten uit tijdens het fietsen op Telma Van De Kamp en Klazina Politiek. Rustenburg deed het ook uitstekend op de mountainbike en liep in de 10 km trailrun naar een mooie overwinning in 4u23’54 als negende finisher overall. Daarna was het ruim 26 minuten wachten tot Van De Kamp het zilver pakte. Klazina Politiek zorgde voor een volledig Nederlands podium in 5u02’23. Slechts 31 triatleten haalden de finish van de Nisraman.

Uitslag Nisraman Classic 2022

Lucas Van Deynze domineert Offroad Nisraman

Lucas Van Deynze wint de Offroad Nisraman (foto: 3athlon.be)
Lucas Van Deynze wint de Offroad Nisraman (foto: 3athlon.be)

Sportevents zorgde dit jaar voor twee alternatieve versies van de Nisraman. In de Offroad Nisraman moesten de triatleten tussen de 1.000 meter zwemmen en de 10 km trailrunnen ook 40 km mountainbiken. In de Road versie werd die 40 km afgelegd op de koers- of triatlonfiets. Xterra-topper Lucas Van Deynze pakte de winst in de Offroad Nisraman met ruime voorsprong op Joeri Deleebeeck en David Filbiche.

Birgit Wauters in Offroad Nisraman

Birgit Wauters pakt zege in Offroad Nisraman (foto; 3athlon.be)
Birgit Wauters pakt zege in Offroad Nisraman (foto; 3athlon.be)

Bij de vrouwen bleef het lang spannend. Een sterk zwemmende Birgit Wauters volgde in het spoor van de sterkste mannen. In het mountainbiken bleef Eline Soen ongeveer hetzelfde tempo aanhouden en met een verschil van slechts 2’30 was er nog veel mogelijk. Maar Birgit beschikte nog over de snelste loopbenen en liep in 4u09’33 naar een knappe zege. Eline Soen werd uiteindelijk op 12 minuten tweede. En een heroptredende Kathleen Sterckx pakte ondanks een gebrek aan training toch een mooie derde plaats voor Liza Van Der Haar en Yolanda Witteveen.

Uitslag Nisraman Off-Road 2022

Lennert Cappan wint Road Nisraman

Winst voor Lennert Cappan op de Road Nisraman (foto; 3athlon.be)
Winst voor Lennert Cappan op de Road Nisraman (foto; 3athlon.be)

In de Road Nisraman was Lennert Cappan de snelste, al bleef Yentel Bakker hem lang dicht op de huid zitten. In het lopen nam Cappan definitief afstand. Lennert won de Road Nisraman in 2u22’21. Yentel Bakker werd tweede en Theo Mahy pakte de derde plaats. Bij de vrouwen won de Nederlandse Angelique Wammes-Bouman met een negende plaats overall voor haar landgenote Rianne Snel en de Belgische Julie Rogge.

Uitslag Nisraman Road 2022