Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Beloftevolle Japanse triatlete overleden na aanrijding op stage in Frankrijk
De Japanse triatlete Tsudoi Miyazaki in 2de positie in dit groepje tijdens de World Triathlon Cup van Pontevedra (foto: World Triathlon/Chuso DYanez)
Nieuws

Beloftevolle Japanse triatlete overleden na aanrijding op stage in Frankrijk

Woensdag 27 juli is de Japanse triatlete Tsudoi Miyazaki overleden na een tragisch ongeval op stage in Frankrijk. Volgens de plaatselijke media zou de Japanse tijdens een fietstraining gevallen zijn en daarbij gegrepen zijn door een auto die vanuit de andere richting kwam. Tsudoi Miyazaki was een beloftevolle triatlete die zich richtte op de Olympische Spelen van Parijs 2024 en Los Angeles 2028. In 2019 werd ze nog Japans kampioene bij de U23.

De 25-jarige Japanse was bezig aan een trainingsstage in Frankrijk nadat ze vorig weekend deelnam aan de World Cup triatlon van Pontevedra. Tsudoi Miyazaki was aan het trainen in de buurt van Orleans. In Saint-Cyr-En-Val liep het helaas mis. De Japanse kwam ten val en een auto die uit de tegenoverstelde richting kwam, kon haar niet maar ontwijken. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse maar konden helaas niets meer doen. Zowel de inzittenden van de auto, twee buitenlandse toeristen, als de andere twee Japanse triatletes waren in shock en kregen bijstand in het hospitaal van Orleans.

Het overlijden van Miyazaki dompelde de Japanse triatlon-community in rouw en ook World Triathlon betuigde zijn condoleances aan de familie en entourage van de Japanse. Ook wij willen bij deze veel sterkte wensen aan de familie, vrienden en collega’s van Tsudoi en bij uitbreiding de hele Japanse triatloncommunity.