Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleten pakken goud en zilver in Xterra Super Besse Long Distance triatlon die duatlon werd
Sebastien Carabin als winnaar tussen Wouter Dijkshoorn (l) en Joeri Hofman (r) in de Xterra Super Besse (foto; Laetitia Theus RR)
Multisports

Belgische triatleten pakken goud en zilver in Xterra Super Besse Long Distance triatlon die duatlon werd

De Xterra long distance triatlon in het Franse Super Besse werd dit weekend uiteindelijk een duatlon omdat woensdag bij een laatste check van de waterkwaliteit besloten werd dat zwemmen onmogelijk was. En dus werd het zwemonderdeel vervangen door 3 km lopen, gevolgd door maar liefst 70 km mountainbiken en 20 km lopen. Het mountainbiken was een kolfje naar de hand van de Belgische triatleet Sebastien Carabin, die een indrukwekkende zege pakte. Joeri Hofman pakte als eerste age grouper de tweede plaats na een heel sterk loopnummer.

De 70 km MTB’en en 20 km lopen schrikt blijkbaar heel wat vaste Xterra-pro’s af, want terwijl er nauwelijks andere competities waren dit weekend, bleef het pro-veld in Super Besse beperkt. Dat het een duatlon werd, speelde in het voordeel van sterke loper Sebastien Carabin, maar sowieso had hij ook mét zwemmen een rol van betekenis gespeeld in de 70 km mountainbiken. Sebastien won dan ook als topfavoriet met een ruime voorsprong. Carabin pakte de zege in Super Besse in 5u05’35.

Joeri Hofman eerste age grouper op 2de plaats

Joeri Hofman beste age grouper en 2de overall in Super Besse (foto: Laetitia Theus RR)
Joeri Hofman beste age grouper en 2de overall in Super Besse (foto: Laetitia Theus RR)

Joeri Hofman van het 3MD-Veldeman-Wcup team zette een sterke 20 km lopen neer en pakte als eerste age grouper een heel knappe tweede plaats in 5u38’03. De Nederlander Wouter Dijkshoorn was de tweede pro op de derde plaats op 1’32 van Joeri. De Francaise Lelia Le Coquet won bij de vrouwen voor haar landgenotes Gaelle Leduc en Helene Pietrenko.

Uitslag Xterra Super Besse Longue Distance 2022