Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Aangepast loopparcours Ironman Maastricht nog sneller, watertemperatuur is nog vraagteken
Els Visser bij haar winst in de Ironman Maastricht in 2018 (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

Aangepast loopparcours Ironman Maastricht nog sneller, watertemperatuur is nog vraagteken

Dit weekend komen heel wat Belgische triatleten in actie in de 70.3 en de volledige Ironman van Maastricht, de grootste triatlon van de Benelux, met op zaterdag bijna 2.000 triatleten en zondag ruim 1.200 triatleten op de full distance. Deze week kondigde de organisatie aan dat na overleg met de stad Maastricht het loopparcours moest aangepast worden, maar het nieuwe stuk wordt door veel atleten naar waarde geschat en blijkt sneller te zijn dan de voorziene technische passage in de stad. Nog 1 groot vraagteken blijft voor zaterdag en zondag en dat is de watertemperatuur.

De Ironman Maastricht passeert op de fiets vlak aan de Belgische grens en de finish ligt ook op een steenworp van de Belgische grens en dus is het evident dat er zaterdag en zondag heel veel Belgische triatleten in actie komen. Het maakt dat het de meest Belgische Ironman is die je kan doen, al kan de 70.3 Ironman Luxemburg ook altijd op veel Belgische deelname rekenen.

Watertemperatuur 1 uur voor de races bekend

Maar in Maastricht volgt zondag het echte werk: 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen. En dat lopen vindt nu plaats op een nog sneller loopparcours. In overleg met de stad Maastricht werd een bochtig gedeelte over de steentjes in het centrum geschrapt. De meeste triatleten reageerden positief op de parcoursaanpassing en waren al lang blij dat alle vergunningen rond zijn, zodat een last minute annulatie zoals in Dresden vorige week helemaal niet aan de orde is.

Organisator Rob Frambach wou zich woensdag nog niet uitspreken over de watertemperatuur. Daarover zijn op deze warme zomerdagen veel vragen van triatleten. “We gaan zoals gewoonlijk de laatst gemeten watertemperatuur een uur voor de start bekendmaken. Maar zoals het er nu naar uitziet, kan die temperatuur wel eens tussen de 24 en 25 graden uitvallen. Aan de atleten: verwacht je gewoon aan alle mogelijkheden,” aldus Rob. Zoals het er nu naar uitziet, wordt het wellicht een non-wetsuit swim, maar afwachten dus of het water in de Maas de komende dagen nog afkoelt.

Livestream op 3athlon.be

3athlon.be is dit jaar in Maastricht ook van de partij en zal de livestream van de finishes van de 70.3 Ironman en de volledige Ironman ook uitzenden op 3athlon.be.