Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
5 redenen om dit weekend de Ironman live in Maastricht mee te maken
In 2017 werd Karen Steurs 5de op de Ironman Maastricht (foto: 3athlon.be)
Nieuws

5 redenen om dit weekend de Ironman live in Maastricht mee te maken

Zaterdag 6 en zondag 7 augustus is Maastricht de place to be voor de triatleten en triatlon-supporters, zeker ook voor de Belgen. De Ironman die op een boogscheut van de Belgische grens wordt gehouden is wellicht de meest Belgische Ironman race van allemaal, met een paar honderd Belgische triatleten aan de start. Dat biedt een unieke kans aan de supporters om het hele weekend de triatleten aan te moedigen in een echte Ironman en misschien ook nog een sportieve BV te spotten. Wij lijsten graag 5 redenen op waarom je er zeker bij moet zijn in Maastricht dit weekend.

1. Ironman dichtstbij de Belgische grens

Maastricht ligt letterlijk tegen de Belgische grens en dus is het voor veel landgenoten een kleine verplaatsing om vlakbij een echte volledige Ironman triatlon mee te maken. Maastricht is bovendien een gezellige stad en de passages doorheen het centrum nodigen uit om de wedstrijd vanop de terrasjes te volgen. We hebben bovendien al wat Belgische atleten gespot die het geweldig vinden dat op zaterdag de 70.3 Ironman gehouden wordt en op zondag de volledige Ironman zodat ze telkens voor mekaar kunnen supporteren voor of na hun eigen race.

2. Meer dan 500 Belgische triatleten

De Ironman Maastricht is de meest Belgische Ironman triatlon in het circuit en dat is duidelijk te merken aan het grote aantal Belgische deelnemers. Met meer dan 500 zijn ze dit weekend. Op de 70.3 Ironman, de triatlon over de halve afstand, staan maar liefst 340 Belgische triatleten op de startlijst. Zondag in de volledige Ironman komen 203 Belgen in actie. Na thuisland Nederland is Belgium dan ook het best vertegenwoordigd in het startveld.

3. Moedig triatleet Koen Wauters aan

Het triatlondebuut van Koen Wauters in Kinrooi (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)
Het triatlondebuut van Koen Wauters in Kinrooi (foto: Finishfoto.be/Jim De Sitter)

Wie een sportieve BV wil spotten, die moet zeker zaterdag van de partij zijn. Dan maakt Clouseau-zanger en TV-presentator Koen Wauters zijn debuut op de halve triatlon. In Kinrooi nam hij in juli deel aan zijn allereerste kwarttriatlon en dat beviel hem goed. Koen liet toen al weten dat hij in opbouw was naar Maastricht voor zijn eerste halve triatlon. Hij vertelde ons na de race dat hij genoten had van de aanmoedigingen van het publiek en vooral van de triatleten onderling. Dus schreeuw hem zaterdag zeker naar voor.

4. Fietsen langs de voerstreek

De vorige keer dat de volledige Ironman in Maastricht gehouden werd, lag het fietsparcours voor een deel in België. Nu wordt er geflirt met de Belgische grens, maar er wordt geen oversteek gemaakt. De triatleten passeren op de fiets wel vlak aan de voerstreek, waar het uitermate mooi is om ter plaatse te gaan supporteren, maar zorg dat je wel op tijd terug bent in het centrum van Maastricht voor de finishparty.

5. Misschien 1 van de laatste keren in Maastricht

Het zou mogelijk wel eens één van de laatste keren kunnen zijn dat de Ironman in Maastricht gehouden wordt. Voor de 70.3 Ironman is er sowieso een contract tot in 2023, maar organisator Rob Frambach van Extra Leisure liet zich deze week in de Nederlandse pers kritisch uit over de (gebrekkige) samenwerking met de gemeente Maastricht. Vooral de vele aanpassingen aan het parcours zijn een doorn in het oog. In principe ligt de Ironman licentie bij Extra Leisure, die ook de 70.3 Ironman Westfriesland in Hoorn organiseren, en het zou zo maar kunnen dat de volledige Ironman verhuist.

6. “You Are An Ironman” met Belgisch accent

Ooit de woorden “You Are An Ironman” live willen horen? Dan doen we er graag nog een extra reden bij om zaterdag en vooral zondag in Maastricht te zijn. Onze hoofdredacteur zal er twee dagen als speaker staan en wie weet hoor jij dan wel de gevleugelde woorden “You Are An Ironman” met een licht Belgisch accentje 😉

Volg de race live op 3athlon.be

Mocht je toch niet in de mogelijkheid zijn om er live bij te zijn, dan kan je nog altijd de finish livestream volgen van de 70.3 Ironman én de Ironman Maastricht op 3athlon.be en op de 3athlon.be Facebook Pagina.