Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleten kapen goud en zilver weg in 70.3 Ironman Maastricht
Lukas Bosmans in het midden van het podium tussen Tom Defoort en de Duitser Jannik Stoll in de 70.3 Ironman Maastricht (foto; 3athlon.be)
Nieuws

Belgische triatleten kapen goud en zilver weg in 70.3 Ironman Maastricht

Met een indrukwekkende Lukas Bosmans en een enorm snel lopende Tom Defoort hebben de Belgische triatleten het laken naar zich toegetrokken in de 70.3 Ironman van Maastricht, een triatlon over de halve afstand met 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen. Tussen massa’s supporters, waaronder ook heel veel Belgen, werd het een bijna thuiswedstrijd voor Lukas en Tom. En ook Emma Claisse, Jolien Lewyllie en Noor Van Riel deden het uitstekend bij de dames, waar Nederland een clean sweep op het podium pakte.

Emma Claisse wint age group bij debuut

Emma Claisse in het midden en rechts Bruno Slegers op het 18-24 podium in Maastricht (foto: 3athlon.be)
Emma Claisse in het midden en rechts Bruno Slegers op het 18-24 podium in Maastricht (foto: 3athlon.be)

Aan Marlene De Boer, eerder al wereldkampioene Ironman in haar categorie, was na het fietsen niks meer te doen. Ze ging stevig aan de leiding en pakte in 4u26’17 een knappe overwinning voor eigen volk. Ilona Eversdijk, onlangs nog winnares van de 111 Cave Triatlon in Kanne, pakte de tweede plaats op 10’13 van haar landgenote. Sophie van der Most zorgde op 11’56 voor een volledige Nederlands podium.

Emma Claisse werd bij haar debuut de beste Belgische dame met een knappe zevende plaats in 4u48’28, wat haar goud opleverde in de F18 categorie. Ze pakte daarmee ook een slot voor het WK 70.3 Ironman in het Finse Lahti. Noor Van Riel pakte in ook al haar eerste 70.3 Ironman een mooie 10de plaats en een 6de plek in de F30. Jolien Lewyllie was de derde Belgische triatlete over de finish met een 13de plaats. Maryanne Octave werd 24ste overall en pakte zilver bij de F45.

4 Belgische age group zeges bij de mannen

Benny Peeters won de M50 age group in de 70.3 Ironman Maastricht (foto: 3athlon.be)
Benny Peeters won de M50 age group in de 70.3 Ironman Maastricht (foto: 3athlon.be)

Bij de mannen ging de Duitser Janik Stoll lang aan de leiding. Door de rolling start ’s ochtends bleef het lang spannend, maar al na een paar kilometer lopen werd het duidelijk dat er weinig te doen zou zijn aan vice-Ironman-wereldkampioen bij de age groupers Lukas Bosmans. Bossie stoomde door naar de leidersplaats en stond die niet meer af. Al werd het nog wel even spannend toen bleek dat landgenoot Tom Defoort maar liefst twee minuten sneller liep. Lukas Bosmans pakte de winst in 4u00’28 met 4’23 voorsprong op Tom Defoort. Jannik Stoll werd derde op 7’10 en bleef nog net uit de greep van Francois Reding, die de vierde plaats pakte in 4u09’44. Europees kampioen Powerman duatlon Daan De Groot werd overigens knap zevende na een ware inhaalrace voor eigen volk.

Nathan Jacobs had ook een topdag in Maastricht. De Belgische triatleet werd 12de overall en ook Cosie Goudesone finishte in de top-15 met een knappe 15de plaats. En dus kregen we veel Belgische podiumplaatsen en maar liefst 4 gouden medailles, met op kop Lukas Bosmans bij de M30 en Tom Defoort bij de M25. Benny Peeters pakte de age group overwinning bij de M55 En Jean-Pierre Goblet pakte goud in de M70 leeftijdscategorie. Verder was er nog brons voor Bruno Slegers bij de M18 en Nathan Jacobs bij de M30.