Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bram Van Der Plas pakt opnieuw een klinkende zege in halve triatlon Eupen
Winnaar Bram Van Der Plas in Eupen tussen Thomas Cremers (l) en Tom Vaelen (r) in (foto: Bram Van Der Plas RR)
Nieuws

Bram Van Der Plas pakt opnieuw een klinkende zege in halve triatlon Eupen

Sinds zijn overwinning in de Ironlakes triatlon van vorig jaar behoort Bram Van Der Plas definitief tot de favorieten op de langere afstand en die rol heeft hij met verve waargemaakt in de halve triatlon van Eupen. In de triatlon die bekend staat voor zijn lastige fietsparcours met veel hoogtemeters maakte hij in het lopen het verschil tegen de Nederlander Thomas Cremers en de jonge Belg Tom Vaelen. Bij de vrouwen pakte Limburgse triatlete Laurien Billen haar grootste overwinning uit haar nog jonge carriere.

Tom Vaelen, onlangs nog winnaar van de 111 Cave Triatlon in Kanne, ging lang aan de leiding. De Luikenaar had na de 1900 meter zwemmen anderhalve minuut voorsprong op Thomas Cremers en Bram Van Der Plas. Die kregen met zijn twee het gat niet dicht tijdens de 90 km fietsen. Maar Bram Van Der Plas liep sterk en ging op en over Vaelen. Ook Cremers ging nog voorbij aan de jonge Belgische triatleet. Na zijn zege in de Ironlakes 2021 pakte Bram Van Der Plas opnieuw een grote overwinning in 4u07’01. De Nederlander Cremers werd tweede op 2’45 en Tom Vaelen pakte de derde plaats in 4u09’46. Twee minuten later finishte Joeri Ameye op de vierde plaats, meteen weer een geslaagde comeback voor Ameyski. Daan Gehlen, de Nederlander van de Trimates, werd vijfde voor Wouter Wuilmus.

Grootste zege ooit voor Laurien Billen

Bij de vrouwen zag het er na het zwemmen goed uit voor Laurien Billen, maar de sterke Duitse triatlete Kerstin Heinen maakte in de 90 km fietsen veel terrein goed. In de afsluitende halve marathon zette Laurien Billen nog orde op zaken. De jonge triatlete van het Triatlon Team Limburg uit Bilzen pakte haar grootste overwinning in 1u25’39. Kerstin Heinen werd op 2’24 tweede voor Ninah Van Aelst en Julie Navez. De Nederlandse Marieke Koene werd vijfde.

Uitslag halve triatlon Eupen 2022

Op de olympische triatlon ging de zege naar Tom Mets voor Thien Duy Do en Joachim Libois. De Duitse Anne Feher klopte haar landgenote Lea Orthen en Anna Muller.

Uitslag DO Triatlon Eupen 2022