Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Koen Wauters haalt finish van zijn allereerste 70.3 Ironman in Maastricht
In 2022 haalde Koen Wauters de finish in de 70.3 Ironman halve triatlon van Maastricht (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Koen Wauters haalt finish van zijn allereerste 70.3 Ironman in Maastricht

Het applaus was nagenoeg even hard, zoniet harder dan bij de zege van de Belgische triatleet Lukas Bosmans, toen Clouseau-zanger en TV-presentator Koen Wauters de finish haalde van de 70.3 Ironman Maastricht, zijn allereerste halve triatlon. Na zijn geslaagde debuut in de kwarttriatlon in Kinrooi in juli deed Koen Wauters het ook uitstekend over de halve triatlon. Hij deed 6u45’38 over de 1.900 meter zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen. “Vooral dat lopen was voor mij het zwaarste onderdeel,” vertelde Koen vlak na zijn finish.

Koen Wauters was blij met zijn mooie prestatie in Maastricht, maar hij had het lastig in het lopen. “Dit was fantastisch. Ik heb genoten van alle aanmoedigingen,” vertelt Koen. “Het zwemmen ging goed, het fietsparcours was mooi, maar dan het lopen, dat is en blijft voor mij het zwaarste onderdeel.” Het was nog maar zijn tweede triatlon, maar het lijkt alsof Koen zijn hart verloren heeft aan de sport die hij pas recent voor zichzelf ontdekte. “Ja, ik denk dat ik wel aan triatlon blijf doen. Ik vind de kennismaking met de triatloncommunict wel erg goed en heel leuk. Als het in mijn Clouseau-agenda past, dan ik graag nog een triatlon mee,” aldus Koen.

Livestream van finish

Herbekijk hier de livestream van de finish in Maastricht met na 4u12 de passage van Koen Wauters.

Winst voor Belgische triatleet Lukas Bosmans

De wedstrijd in Maastricht werd gewonnen door de Belgische triatleet Lukas Bosmans, die landgenoot Tom Defoort voorafging.