Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen Marten Van Riel op EK triatlon bij European Championships Munchen
Triatleet Marten Van Riel schreeuwt het uit aan de finish in de 70.3 Ironman Dubai (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Geen Marten Van Riel op EK triatlon bij European Championships Munchen

De Belgian Hammers zullen het op het EK triatlon tijdens de European Championships in Munchen zonder Marten Van Riel moeten stellen. De vice-wereldkampioen olympische triatlon van 2022 kampt met een blessure en kan momenteel niet lopen. Eerder kwam Marten ook al ten val tijdens de WTS triatlon in Leeds. Uitgezonderd zijn knappe 70.3 Ironman zege in Dubai heeft 2022 hem voorlopig nog weinig goeds gebracht. De kans zit er overigens in dat zijn seizoen er nu al op zit. Voor de Belgian Hammers is het na de blessure van Claire Michel een nieuwe aderlating, zeker voor de Mixed Team Relay.

“Ik heb mijn ‘Wout-Van-Aert’ fietsmodus geactiveerd”

Marten Van Riel zou normaal zaterdag in actie komen op het EK triatlon bij de mannen, samen met Jelle Geens, Noah Servais en Erwin Vanderplancke. Het EK triatlon is onderdeel van de European Championships in Munchen, waar gedurende tien dagen meerdere sporten op het programma staan en waar er ook voor triatlon veel media-aandacht is. Van Riel was dan ook ontgoocheld. “Het seizoen ging al niet zoals ik het gewild had en dit maakt de teleurstelling alleen maar groter,” vertelt Marten. “Het enige wat ik in deze periode kan doen is werken aan een nog sterkere versie van mezelf. Ik heb alvast mijn ‘Wout-Van-Aert’ fietsmodus geactiveerd met 24 uur training op de fiets vorige week.”

De boosdoener is de valpartij in Leeds geweest. “Na zeven weken hardlopen met pijn in mijn enkel, begon ik vorige week scherpere pijn te krijgen. Ik dacht aanvankelijk aan een probleem aan mijn ligament, tot ik plots zelfs niet meer kon stappen. Een MRI legde bot-oedeem in mijn talus (enkelbot) bloot. Het verdict is zwaar en maakt meteen een kruis over mijn EK. Ik mag een paar weken niet lopen en zal af ​​en toe moeten evalueren hoe het de blessure vordert”, aldus Van Riel.

Triatlons op Sporza te volgen

Voor de Belgian Hammers is het een aderlating. Op de vorige European Championships in Glasgow 2018 pakte België nog brons op de Mixed Team Relay. Door de blessures van Claire Michel en Marten Van Riel ligt alle hoop bij Jolien Vermeylen en Noah Servais om samen met Valerie Barthelemy en Jelle Geens voor een mooie prestatie te gaan. De definitieve samenstelling van de Mixed Team Relay wordt pas bekendgemaakt na de individuele races, maar met hun huidige vorm lijken Vermeylen en Servais certitudes te zijn.

Jelle Geens is één van de favorieten voor een medaille bij de mannen. Hij komt zaterdag samen met Erwin Vanderplancke en Noah Servais in actie. De mannen racen zaterdag om 16 u. De vrouwen beginnen er vrijdag als eersten aan, met naast Valerie Barthelemy ook Jolien Vermeylen en Hanne De Vet. Zij starten om 17u15. De Mixed Team Relay gaat zondag om 18u van start. Normaal zullen de drie triatlons te zien zijn op Sporza op Canvas, maar je kan ook altijd online volgen op triathlonlive.tv.