Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische para-triatleet tweede in World Triathlon Para Series in Swansea, op koers voor Parijs
Wim De Paepe loopt op zijn blade naar het zilver in de PTS2 klasse van de World Triathlon Para Series in Swansea (foto: World Triathlon/Petko Beier)
Foto van de Week

Belgische para-triatleet tweede in World Triathlon Para Series in Swansea, op koers voor Parijs

De Belgische para-triatleet Wim De Paepe is tweede geworden in de World Triathlon Para Series in Swansea, wat hem een flinke stap dichter bij de Paralympics van Parijs 2024 brengt. De 37-jarige triatleet uit Wallonië komt door zijn beenamputatie uit in de PST2 klasse, de categorie waarin hij vorig jaar ook al brons veroverde op het Europees Kampioenschap. In Swansea kwam Wim als leider uit het water en hij ging nog even mee met de Franse topfavoriet Jules Ribstein. In het lopen was Ribstein duidelijk sneller. De Paepe werd heel knap tweede op 1’43 van Ribstein. Eerder dit seizoen pakte Wim ook al zilver in de World Triathlon Para Series in Besancon. Hij ligt dus helemaal op koers voor Parijs 2024. Wim is nog maar een goeie twee jaar bezig met triatlon en maakt constant progressie, dus wie weet, zit er wel eremetaal in op de Paralympics. Wij roepen hem alvast met veel plezier tot Foto Van De Week uit.

https://www.instagram.com/p/Cg7XXcUKL91/
https://www.instagram.com/p/Cg8xmiGKHCP/