Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Volledig Frans podium op EK triatlon, Jelle Geens knap 5de na inhaalrace
Jelle Geens loopt naar een knappe 5de plaats in Munchen (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Volledig Frans podium op EK triatlon, Jelle Geens knap 5de na inhaalrace

Jelle Geens was één van de topfavorieten voor de medailles op het EK triatlon in deze European Championships in Munchen, maar in het zwemmen verloor de Belgische triatleet te veel plaatsen en te veel tijd. Hij kwam nooit meer helemaal voorin, terwijl in een kopgroep van 12 triatleten de drie Franse topfavorieten Bergere, Coninx en Le Corre in een zetel zaten. Jelle had wel heel snelle loopbenen want hij rolde bijna de hele kopgroep op en finishte nog knap als vijfde. Leo Bergere pakte het goud.

Jelle Geens kwam pas rond de 50ste plaats uit het water en knapte nog veel werk op tijdens de 40 km fietsen, maar de 12 leiders hadden een onoverbrugbare kloof geslagen. Jelle slaagde er nog wel in om het verschil te beperken tot 45 seconden aan de wissel. De 10 km lopen werd een ware inhaalrace voor de Belgian Hammer die heel wat triatleten uit de kopgroep remonteerde. Vooraan hadden de drie Franse triatleten zich losgemaakt van de rest, samen met de Hongaar Lehmann.

Leo Bergere zette halfweg een beslissende aanval in. De Franse topfavoriet liep naar de Europese titel in 1u41’09. Pierre Le Corre pakte het zilver op 8 seconden en Dorian Coninx rekende in de spurt vlot af met Lehmann en maakte de Franse clean sweep compleet op 15 seconden van Bergere. Lehmann werd vierde en bleef nog net uit de greep van een sterk lopende Jelle Geens die nog knap vijfde werd op 30 seconden van het goud. Met een beter zwemnummer had er dus heel wat meer ingezeten, maar dat zal hem ongetwijfeld extra energie geven voor de Mixed Team Relay op zondag.

Erwin Vanderplancke werd 38ste op 5’23 en Noah Servais finishte pas op de 50ste plaats op meer dan acht minuten.