Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonge triatleten troeven gevestigde waarden af in Sterke Peer triatlon Wuustwezel
Hannelore Willen tussen Sonja Skevin en Noor Van Riel op het podium van de Sterke Peer triatlon in Wuustwezel (foto: Nathalie Vermassen RR)
Nieuws

Jonge triatleten troeven gevestigde waarden af in Sterke Peer triatlon Wuustwezel

Hannelore Willen en Adrien Deharre, allebei nog belofte-triatleten in de U23 categorie, hebben de klassieke Sterke Peer triatlon gewonnen. De Wuustwezelse weide, die jaarlijks omgebouwd wordt tot triatlonparadijs, stond zaterdag alweer garant voor spektakel. En als klap op de vuurpijl kregen we nog twee nieuwe ‘Sterke Peren’, twee jonge beloftes die de gevestigde waarden aftroefden in een snel loopnummer.

Hannelore Willen klopt Kroatische favoriete

De dames startten op basis van het verschil van vorig jaar met 8 minuten en 12 seconden voorsprong op de heren. Hannelore Willen wou dat verschil zo lang mogelijk vasthouden. Ze kwam samen met Kroatische Sonja Skevin als eerste de wisselzone binnen na de 750 meter zwemmen. Het duo kon hier al een basis leggen voor het podium, want ze konden ook tijdens het fietsen het verschil op het achtervolgende trio Melanie Massant, Lotte De Vet en Noor Van Riel nog verder uitdiepen.

Er stond geen maat op belofte Hannelore Willen die voor 3MD uiteindelijk vlot de winst
kon pakken. Sonja Skevin kreeg loon naar stevig werken en kwam als tweede binnen. Het achtervolgende trio kon het lang spannend houden voor wie de laatste podiumplaats mocht bezetten, maar uiteindelijk kon Noor Van Riel in de laatste ronde van het lopen het verschil maken. Lotte de Vet werd mooi vierde voor Melanie Massant.

Adrien Deharre sterkste loper

De mannen maakten er een echte afvallingskoers rond de Wezelse wei. Adrien Deharre liet zijn goede vorm al zien tijdens het zwemonderdeel en nam 10” voorsprong. Hij liet zich wijselijk inlopen op de fiets door de groep der favorieten met daarin onder andere Nick Thys, Nick Van Ingen, Galliano Schoonbaert, Max en Ben Muller, en Antonio Hernaert. De groep spatte uiteen en we kregen een viertal met Van Ingen, Thijs, Hernaert en Deharre die samen de fiets voor de loopschoenen omruilden. Daarna stond er geen maat meer op de vice-Belgische kampioen op de sprint afstand Deharre. Hij nam onmiddellijk afstand en liep onbedreigd naar de overwinning. Antonio Hernaert liep sterk naar het zilver voor Nick Thys.

Uitslagen Sterke Peer Triatlon 2022

Sterke prestaties in jeugdtriatlons

In de ochtend zagen we bij de Heren Jeugd C Stan Jammaer de winst naar zich toe trekken. Hij haalde het nipt voor Matteo Timmermans en de lokale Cis Bever. Bij de Dames zagen we Manon Sagaert haar basis voor de overwinning al leggen in het zwemonderdeel. Daarachter knokte Marie Kerckhofs zich naar de tweede plaats voor Kyana Meurisse.

Vlak voor middag zagen we Mats Decoene bij de Heren Jeugd B een straf afsluitend loopnummer neerzetten en hij mocht zo op het hoogste schavotje kruipen. Hij kreeg op het podium het gezelschap van Thibaut Debecker en Tenzin Vanwijnsberghe. Bij de dames kregen we een soortgelijk scenario en bleek Lucie Philippe de snelste in het lopen. Laura Lernout zag haar snelste zwemtijd beloond worden met een tweede plaats en bleef nog Celine Vrints voor.

Toen de zon het hoogst stond, waren de atletes en atleten van de Junioren/Jeugd A aan de
beurt. We kregen bij de dames alweer een spannende strijd, waarbij Rhune Vansteenkiste
het laken naar zich toetrok. Hasse Fleerackers kon dankzij de snelste looptijd beslag nemen
op de tweede plaats voor de Brugse Lotte Minnebo. Bij de mannen liep Jens Smolders, nog Jeugd A, naar de overwinning voor Louis Uyttenhove en Hartwig De Smedt.

Alle uitslagen Sterke Peer Wuustwezel 2022