Frankrijk domineert ook Mixed Team Relay triatlon in European Championships, Belgian Hammers knap vierde
Valerie Barthelemy geeft door aan Erwin Vanderplancke in het EK Mixed Team Relay triatlon (foto: 3athlon.be)

Zoals te verwachten viel, ging het Europese goud op de Mixed Team Relay triatlon naar Frankrijk in de European Championships in Munchen. Met Leo Bergere, Emma Lombardi, Dorian Coninx en Cassandre Beaugrand hadden Les Bleus duidelijk het sterkste viertal. Onze Belgian Hammers moesten in de achtervolging maar sleepten nog een knappe 4de plaats uit de brand met een verbeten Jolien Vermeylen die in de spurt Spanje afhield.

België startte opvallend genoeg met Jelle Geens, maar die moest net zoals in het individuele EK triatlon in de achtervolging na het zwemmen. Hij kwam als 17de uit het water op 20 seconden van de leiders. Jelle zette de fiets als 12de weg, maar toen bedroeg de kloof al 38 seconden. Na het lopen schoof hij nog op en zo tikte hij in 8ste positie Valerie Barthelemy aan.

Valerie Barthelemy bracht de Belgen weer mee voorin met een sterk zwemnummer en ook op de fiets en in het lopen deed ze het uitstekend. Emma Lombardi had ondertussen een definitieve kloof geslagen voor Frankrijk, met grote voorsprong op Duitsland en Zwitserland. Een goeie Erwin Vanderplancke hield de Belgian Hammers in de spits van de wedstrijd. Hij wisselde samen met Mario Mola en als 7de mocht Jolien Vermeylen als slotatlete aan de slag.

Vermeylen spurt naar 4de plaats

Een verbeten Jolien Vermeylen, na de pech van de triatlon van vrijdag, bracht de Belgian Hammers na het zwemmen in de 4de leg naar de vijfde plaats op 14 seconden van het podium. Ze streed samen met de Spaanse Godoy om de vierde plaats, want Julie Derron sloot voor Zwitserland aan bij de Duitse Lindemann. Vooraan kon Cassandre Beaugrand zonder zorgen op weg naar alweer een Mixed Team Relay titel voor Frankrijk.

De Fransen wonnen het Europees kampioenschap in 1u25’30. Laura Lindemann werd door het talrijke Duitse publiek voortgestuwd naar de zilveren medaille voor eigen volk op 33 seconden van Frankrijk. Zwitserland pakte verdiend de bronzen medaille op 49 seconden. Jolien Vermeylen spurtte met Godoy om de vierde plaats. De Belgian Hammers werden knap vierde met een sterke slot-inspanning van de Belgische kampioene kwarttriatlon!