Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rob Carmans en Katrien Maes winnen kwarttriatlon van Lommel
Rob Carmans pakt de overwinning in de kwarttriatlon van Lommel (foto: 3athlon.be/Jef Cleemput)
Nieuws

Rob Carmans en Katrien Maes winnen kwarttriatlon van Lommel

Met Rob Carmans en Katrien Maes heeft de kwarttriatlon van Lommel twee verdiende winnaars gekregen, die in het heetst van de strijd, letterlijk dan in de warme temperaturen, een mooie kloof konden slaan. Het werd overigens een geslaagde editie nadat de organisatie noodgedwongen naar alternatief zwemwater moest zoeken door een blauwalg concentratie in het kanaal. Aan de anders voor het publiek afgesloten zandwinningsplas ontpopte zich een mooie wedstrijd.

Een stralende hemel, glashelder zwemwater en een zeer brede aanloopstrook met onder andere een Australian exit in een zwemnummer zonder wetsuit, wat kan een triatleet nog meer wensen? Een snelle zwemstart bijvoorbeeld… Dat was een kolfje naar de hand van Maarten Appermans die er als een pijl uit een boog van door ging en een kopgropje van een zestal kon losweken. In dit select kopgroepje zat ook Joachim Wera die als eerste uit het water kwam gevolgd door Vince Van de Poel, Lander Dircken en Laurens Verluyten.

Laurens nam een ongelukkige wissel en trapte met zijn voet tegen het zadel en drinkbus en kwetste zich behoorlijk, door dit incident verloor hij anderhalve minuut. Achteraf moest hij verzorging opzoeken maar eerst wel een snelle fietsproef neerzetten om met een regelmatig tempo tijdens het lopen zijn pijn te verbijten. Ondanks zijn 48×10 versnelling en een gemiddelde van 51 km/h kon Laurens niet genoeg inhalen zodat hij tenslotte net naast het podium viel. Met Rob Carmans, die bijzonder hoog genoteerd stond bij de bookmakers, was het niet lang zoeken naar een potentiële winnaar. De triatleet uit Hasselt liep naar een verdiende overwinning. Lander Dircken deed wel tegen met een snelle fietstijd maar de ultra snelle looptijd van Sander Hemeryck bezorgde hem de tweede plaats. Lander Dircken werd derde.

Katrien Maes van start tot finish

Het podium van de kwarttriatlon in Lommel met winnares Katrien Maes tussen Jolien Van Endert en Helene Boels (foto; 3athlon.be/Jef Cleemput)
Het podium van de kwarttriatlon in Lommel met winnares Katrien Maes tussen Jolien Van Endert en Helene Boels (foto; 3athlon.be/Jef Cleemput)

Opvallend was wel dat de eerste vrouw in wedstrijd, Katrien Maes voeling kon houden met het kopgroepje in het water bij de mannen en bijzonder goed aan de fietsproef kon beginnen. Het was een hemels gezicht op dit biljartvlak jaagpad met een een strakke wind in de rug, waar de triatleten de grootste versnelling konden schakelen, om in een rotvaart naar de wisselzone te stormen.

Bij de vrouwen liep de voorsprong van Katrien zienderogen op zodat ze met volle teugen van de finale kon genieten. Ondanks de vele aanmoedigingen van het plaatselijk publiek kon de thuisatlete Jolien Vanendert weinig beginnen. Zij werd flink aangemoedigd door het publiek die met de tuinslang in aanslag voor de nodige verfrissing zorgden. Jolien werd voor eigen volk knap tweede. Helene Boels werd derde maar moest een hele tijd bekomen alvorens op het podium te geraken.

Op de sprinttriatlon wonnen Alexander Wouters en thuisatlete Jelle Schillebeekx.

Uitslag kwarttriatlon Lommel 2022