Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gouden duo Dely en Ricour winnen duatlon-klassieker in Halle
Arnaud Dely wint de Bikelife duatlon van Halle (foto: 3athlon.be)
Duathlon

Gouden duo Dely en Ricour winnen duatlon-klassieker in Halle

De Belgische topduatleten Arnaud Dely en Maurine Ricour, die op het WK duatlon samen goud pakten voor België in de 2×2 Mixed Team Relay, hebben allebei na een dominante race de Bikelife duatlon van Halle gewonnen, de grootste duatlonklassieker van ons land met 5,9 km lopen, 32 km fietsen en 5,9 km lopen. Arnaud Dely moest nog afrekenen in het laatste lopen met de broertjes De Smet. Maurine Ricour sloeg in het eerste lopen al een kloof en zette een one-woman-show neer.

Het was voor Arnaud Dely zijn eerste duatlon in ongeveer drie jaar op Belgische bodem en hij genoot zichtbaar van de aanmoedigingen van het talrijk opgekomen publiek in Halle. Dely ging er in de eerste run stevig vandoor. Op 54 seconden volgde een grote achtervolgende groep van 13 atleten met daarin zowat alle andere favorieten. In het fietsen gingen Thibaut De Smet, broer Nicolas en Stef Corthouts met drie in de achtervolging. Ronde na ronde kwamen ze dichterbij Dely. Halfweg moest Corthouts de broers laten gaan. Zij fietsten het gat bij het ingaan van de slotronde dicht.

Nicolas De Smet trok nog in de aanval in de slotronde, maar Arnaud Dely zette met een snelle wissel orde op zaken en liep in snel tempo naar een verdiende overwinning. Arnaud Dely won de Bikelife duatlon van Halle in 1u29’11 met 2’01 voorsprong op Thibaut De Smet. Nicolas De Smet bleef nog net uit de greep van Stef Corthouts en pakte de derde plaats op 3’27. Corthouts werd vierde en de enige echte Jan Vervaet pakte een schitterende vijfde plaats in 1u33’00 vlak voor een sterke Laurent Bierinckx die zesde werd.

Ricour voor Hiller

Bij de vrouwen was er van spanning nooit sprake. Maurine Ricour liep in de eerste 5,9 km lopen al 2’22 uit op die andere favoriete Eleonore Hiller. Hiller kreeg in het fietsen gezelschap van een sterke Pauline De Groof en Elke Timperman. Maar in het afsluitende lopen verzekerde ze zich alsnog van de tweede plaats. De winst ging oververdiend naar de gouden medaille winnares van de Wereldspelen. Maurine Ricour won in Halle, zo goed als voor eigen volk in 1u39’38. meer dan zeven minuten later pakte Eleonore Hiller de tweede plaats. Elke Timperman, die eerder al in Kortrijk won, maakt flink naam in haar eerste duatlonseizoen met een knappe derde plaats in 1u50’07 voor de jonge Mechelse Pauline De Groof en Kaat Vermeulen. Camille Roman werd zesde.

Uitslagen Bikelife Duatlon Halle 2022