Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck pakt Kona-slot met 2de plaats achter Alistair Brownlee in snelle Ironman Kalmar
Pieter Heemeryck werd onlangs zesde in de Canadian Open triatlon (foto: PTO)
Nieuws

Pieter Heemeryck pakt Kona-slot met 2de plaats achter Alistair Brownlee in snelle Ironman Kalmar

De Belgische toptriatleet Pieter Heemeryck heeft zijn laatste kans op kwalificatie voor het WK Ironman in Hawaii met beide handen gegrepen door als beste van de rest heel knap tweede te worden in een wel erg snelle Ironman Kalmar. Tweevoudig olympisch kampioen Alistair Brownlee was een klasse te sterk en pakte verdiend de winst in 7u38. In een indrukwekkende 7u46’39 werd het een heel mooie tweede plaats voor Pieter Heemeryck. Met nog 2 slots voor Kona bij de mannen beschikbaar in Kalmar, is de kwalificatie binnen. Zo krijgen we naast Kenneth Vandendriessche nog een tweede Belg aan de start in Hawaii. Met Stenn Goetstouwers kregen we in Kalmar nog een tweede Belg in de top-5.

De laatste weken gaat het Pieter Heemeryck weer heel wat beter af, met onlangs ook al een knappe zesde plaats in de PTO Canadian Open triatlon. Hij trok naar Kalmar met slechts één missie: zich kwalificeren voor Hawaii. Al bij de 3,8 km zwemmen die in een hoog tempo van 44′ werd afgelegd, zat Pieter Heemeryck mee met de kopgroep op 16 seconden van Steenberg en Brownlee. Goetstouwers volgde als 8ste op 1’25.

In de 180 km fietsen kregen we een kopgroep van 4 triatleten met de Deen Steenberg, de Zweed Svensson (al gekwalificeerd voor Hawaii), de Brit Brownlee en Pieter Heemeryck. In de slotkilometers moest eerst Steenberg lossen en daarna moesten Brownlee en Heemeryck ook Svensson laten gaan. Heemeryck kwam als tweede in de wissel op 26 seconden. Svensson begon nog voortvarend aan de marathon maar na 8 km had Brownlee hem al te pakken en ook Heemeryck dichtte het gat.

Pieter moest Brownlee wel laten gaan, maar nestelde zich comfortabel in de tweede positie. Met een marathontijd van 2u40’47 snelde Alistair Brownlee naar een deugddoende overwinning in een heel scherpe eindtijd van 7u38’48. Pieter Heemeryck hield het zilver vast en pakte zijn Kona-slot in 7u46’39 op 7’51 van Brownlee. Franz Loeschke werd derde in 7u49’18 voor de Deen Thor Bendix Madsen. Die bleef met 7u51’14 nog net uit de greep van een sterke Stenn Goetstouwers. De Tank van Wuustwezel werd vijfde in 7u51’45.